Online Japán Filmfesztivál

Igazi filmkülönlegességeket nézhetsz kényelmesen otthonról, február 26. és március 7. között házhoz jön a japán mozi! A Japán Alapítvány Budapesti iroda minden évben nagy sikerrel szervezte meg eddig filmheteit a Toldi moziban. Idén először, különleges módon online formában hozza el a mozizás élményét, rádásul a fesztivál alatt 30 filmhez férhetsz hozzá, ingyenesen.

A címlistában válogatott érdekességek szerepelnek, köztük például az utóbbi évek sikerfilmjei közt szereplő a Mielőtt a kávé kihűl és a Kis éji zene, vagy a 2020-ban megjelent Maeda Építőipari Vállalat – Fantázia Reklámosztály, valamint Az utolsó 30 perc című filmek is. A japán irodalom szerelmesei számára is tart meglepetést a fesztivál, a Yonosuke története és A nagy átkelés című filmek izgalmas könyvadaptációkként kerülnek a vászonra.  Természetesen a japán filmipar egyik húzóágazatának számító animációban is bővelkedik a műsor. A vetítések mellett további társrendezvények egészítik ki a programot, többek között az amerikai filmkritikus, Mark Schilling videóinterjúi.

A fesztivál ideje alatt minden nap három film válik elérhetővé japán nyelven, magyar felirattal a JFF Plus: Online Festival oldalán, amelyek 24 órán keresztül akár többször is visszanézhetők. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Magyar nyelvű filmleírások, részletes program, valamint további fontos információk itt.

Kategória: ANIME, JAPÁN, MŰSOR | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük