Zöld teás KitKat Magyarországon!

Japán (ahonnan származik) és számos európai ország után végre már Magyarországon is elérhető a japánok népszerű csokoládéja, a Matcha teás zöld KitKat. A fogyasztók első körben az Aldi üzleteiben találkozhatnak vele, de május folyamán már megtalálható lesz több nagyobb üzletláncban is országszerte.

A matcha porított zöld teából főzött hagyományos ital, a teaszertartás központi része. A zöld KitKat fehércsokival készül, és az európai piacra a helyi ízlésvilághoz legjobban igazodó változat kerül, amely UTZ tanúsítvánnyal rendelkező kakaóbab, valamint Japánból és Kínából származó valódi matcha tea por felhasználásával készül. Aki kóstolt már többfélét, írja meg, ez milyen.

A bejegyzés kategóriája: Gasztro, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. Gyenge Katalin szerint:

  Nagyon finom, érződik rajta a az intenzív matcha íz, noha csak egy százaléknyi benne. Pár éve még lehetett kapni nálunk a DR. CHEN féle szűzteás (zöldteás) csokit, ami szintén fehércsoki alapú volt, de nem ennyire érződött rajta a zöldtea íz. Gondolom nem az első osztályú porból készült, vagy a kínaiak ezt is hamisítják? :))
  Szerencsére lehet kapni már nálunk is jó minőségű japán matcha port, bár elég drága (az Ázsia BT. -s a legolcsóbb, 50 gr. kb. 1800 Ft!), mindenbe lehet keverni (joghurt, fagyi, sütemény, stb.).

 2. asiafan szerint:

  Nem túl édes?

 3. Gyenge Katalin szerint:

  De, Nyugaton minden túl édes, a sok cukor miatt, sajna… ez talán még a határon van.

 4. A SPARban is :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük