Midnight Diner

A Midnight Diner: Tokyo Stories japán sorozatot elvileg Netflixen is megtalálhatjuk, eredeti címe 深夜食堂, Shinya shokudō (éjféli étkezde), és egy manga alapján készült. 2011 óta már négy évad is készült a tokiói Shinjukun levő, éjszakai, kis izakaya érdekes vendégeiről szóló, szívmelengető sorozatból, főszerepben a tulajdonos-szakács-mindenes Mesterrel (Kaoru Kobayashi). A netflixes egyébként a negyedik széria, de mind különálló történetek, bármilyen sorrendben nézhetjük.

Az egyes epizódok fókuszában egy-egy étel van, amelyet az adott szereplők rendelnek – nincs külön menü, csak pár hozzávaló, meg amit a vendég hoz. Ezekből kiindulva aztán érdekes, fordulatos, személyes drámák happy endjéhez jutunk. Arra kell vigyázni, hogy ne éhesen üljünk le nézni, mert a főzést sokszor közelről mutatják. Kedves, szórakoztató műsor, és nagy népszerűségnek örvend, készült belőle két film és külön koreai és kínai sorozat verzió is. Ebből nemrég az első, 2014-es, azonos című filmet néztem meg. 2016-ban jelent meg a második.

Bár megpróbáltak önálló filmet alkotni belőle, igazából olyan volt, mint 3-4 epizódnyi sorozatrész, és csak egy kis részlet – egy, az étkezdében felejtett urna rejtélyes története – vonult végig a sztorin, bár a hely törzsvendégei is többször visszatérnek. A hangulat, a konfliktusok és megoldások a sorozatnak megfelelőek, és persze, ételt is látunk majd bőven. Felbukkant pénzhajhász szerető, elkódorgott fiatal, tóhokui cunámi-özvegy, sztriptíztáncos és jakuzák, az éjféltől reggelig nyitva tartó étterem változatos, emberi sorsai. Ha van időnk, nézzük meg a kétórás filmet, ha nincs, akkor kezdjük a 24 perces részekkel, de mindenképp érdemes megismerkedni vele. Trailer.

A bejegyzés kategóriája: FILM, Gasztro, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük