Rubin csoki

Bár a KitKatnél sosem tudni – az aranybevonatú után – a rubint esetében csak a színére utalnak, hogy piros. Vagy legalábbis rózsaszín. Ez nem egy ízesített csoki, hanem direkt ilyen kakaóbabból készül, és „magától” lesz más ízű és kinézetű. Különlegességként kezdte árulni a KitKat Choloatory Japánban, úgyhogy mikor megláttam egy helyi (NY) boltban, azonnal a kosárba került. Tavaly óta Magyarországon is kapható.

Egy kicsit viszont átvertek, a fenti zacskóban ugyanis – szintén finom, sőt… – tőzegáfonyás-mandulás, étcsokis mini kitkatek voltak, és csak kettő, pici, magányos csíknyi „Sublime Ruby” mutatóba. El kellett volna olvasnom a címkét… Egyébként nem is a KitKat (ami, ugye, Nestlé) találta fel a rubincsokit, hanem a belga-svájci Barry Callebaut tavalyelőtt, sok év kutatás után, a recept titok. A japán KitKatben jelent meg először 2018 januárjában. Vajas, csokiíz-mentes íze leginkább a fehér csokira emlékeztet, és semmire nem hasonlító, savanykás, gyümölcsös aromája van. Sajnos a gyorsan olvadó, két kis darab nem volt elég rá, hogy bármilyen asszociációt kibányásszak a színe miatt összezavart agyamból. Tulajdonképpen epres KitKat is lehetne, csak nincs eperíze, a többi stimmel. :) Annyira nem extra finom, de mindenképp érdekes.

A bejegyzés kategóriája: Gasztro, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük