Bombasztikus offtopic poszt

Mint korábban már többször is kiderült, kedvelem a japán fürdősókat, ám a nyugati fürdőbombák általában hidegen hagynak, kivéve most. A brit Lush kozmetikai cég ugyanis nyitott egy spéci boltot (a sok meglévő mellé) tavaly novemberben Harajukun (Tokió cuki és menő, fiatalos divatnegyede).

Az exklúzív „concept store”-ban különféle egyedi, japános fürdőbombák kaphatók, amelyeket (mint másutt is) kézzel készítenek. Idén pedig a fürdőbomba 30. születésnapját (amit persze, állításuk szerint ők találtak fel..) megünneplendő nemrég világszerte megjelentették boltjaikban ezen különlegességek nagy részét, kb. 50 féle új bombát. Pl. Magyarországon, Amerikában is. Mivel nem mindenütt volt az összes, nagy vadászatba kezdtem, hogy szerezzek nindzsát és szushit is (ami még várat magára). Mint e cikkből látható, még így is van jó pár darab, ami csak Tokióban kapható (pl. Godzilla).

Nekem főleg Ginger Ninja kellett azonnal. Mögöttük fent látható még a Lucky Cat, ami egy „maneki neko”, és eddig a legjobban tetszett. Egyszerű, narancssárga vízzé pezseg szét, de nagyon jó, friss illata van (én citrusnak éreztem, de állítólag jázmin, haha). A középső gömb, Yuzu Cocoa is finom illatú. A cicafülű golyó pedig egy Kitsune, azaz róka (pacsuli-cédrus). Van egy Harajuku nevű is, ami sárga-rózsaszín csíkos, mint a városrész tarka cukiságai. A szusi alakú pedig narancsos és buborékozik. De inkább nem sorolom fel mind.

Engem főleg a Kappa izgatott még, mivel ez a legviccesebb, „témába illő” darab. Ugyanis a kappa egy japán, mitológiai szörny, ami a folyóba csalogatja áldozatait. Vagy a fürdőkádba? Jellegzetes a fején a zöld szélú tányér, ebben tartja – a szárazföldön elvesző – erejét az általában zöld vagy kék, pikkelyes démon. További folklór jellegzetessége még, hogy az embereknél is jobban szereti az uborkát. Ez pedig a fenti vízimanó bombába is bekerült, ugyanis uborkás-kókuszos illata van. Szóval, igen érdekesek és izgalmasak mind, egyszeri kipróbálásra vagy ajándéknak is remek, de sajnos túl drágák (dollárban, forintban és még yenben is). Így ha köddé váltak a gyömbérnindzsák, vissza fogok térni a tízszer olcsóbb japán sókhoz, ahol a választék kb. végtelen.

Kategória: JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük