Állati jó filmek

A Japán Alapítvány filmklubjának áprilisi, két műsorának főszerepében a háziállatok lesznek, egy macskás és egy kutyás filmet nézhetünk meg ingyen. Regisztráció a fenti linkeken kötelező. Japán nyelven, angol felirattal és választható, magyar hangalámondással kerülnek vetítésre.

Bérelj cicát! (Rent-A-Cat)
2012, japán, 110 perc.
Rendezte: Ogigami Naoko

Időpont: 2019. április 17. 17:45
Helyszín: Budapesti Olasz Kultúrintézet (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.)

„Magányos vagy? Bérelj cicát!” Ezzel a mottóval indítja be vállalkozását a hóbortos Sayoko, aki szeretett macskáival körülvéve éli magányos életét egy japán kisvárosban. De nem lehet csak úgy kölcsönözni; előbb meg kell felelni Sayoko szigorú feltételeinek. Ő ugyanis a cicák érzelmeit is figyelembe veszi minden egyes bérlésnél, és nem riad vissza a lehetséges lakhely teljes felülvizsgálatától sem. A furcsa biznisz a legkülönfélébb emberekkel hozza össze főhősünket, ám egy dolog közös bennük: mind szeretetre vágynak, ami betöltheti számukra a magányból fakadó űrt.

Mameshiba, 2009, japán, 105 perc.
Rendezte: Kamei Toru

Időpont: 2019. április 18. 18:00
Helyszín: Budapesti Olasz Kultúrintézet (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.)

A film Jiro, a középkorba hajló férfi, valamint a kéthónapos shiba kutyus, Ichiro kalandjait követi nyomon. Shiba Jiro 35 éves és munkanélküli. Szülővárosából még sosem tette ki a lábát és céltalanságával mit sem törődve, kényelmesen él szülei nyakán. Békés mindennapjainak azonban váratlanul vége szakad, mikor apja hirtelen meghal, anyja pedig szó nélkül elhagyja az otthonukat. A magára maradt Jiro egy napon belebotlik a nyakán piros kendőt viselő kiskutyába, s végül együtt indulnak el felkutatni Jiro eltűnt anyját…

Kategória: JAPÁN, MŰSOR | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük