Különleges KitKat

Special Kitkatet kaptam a tokiói KitKat Chocolatoryból, ahol a gourmet kitkateket csinálják. Japánban már egyre több helyen van ilyen bolt (Tokió, Oszaka), és pl. Melbourneben is nyílt egy, meg Torontóban is volt egy ideiglenes.  

A KitKat Chocolatory fenti, japán díszdobozában háromféle íz található, furcsa elosztásban – mivel lehetett volna 3×4 is, de 6+3+3 lett. Vagyis a csomag fele pisztácia-málna, egy-egy negyede (3db mini kitkat-pár) pedig eper-juharszirup és vajas ízesítésű. A Le Patissier Takagi fő mestere, Yasumasa Takagi kreálta, ahogy a Chocolatory többi remekét is.

A KitKat eredetileg egyébként angol volt, majd később vette meg a svájci Nestlé, és 1973 óta kapható Japánban, ahol aztán saját kultúrája lett a több száz, különleges ízváltozatnak. Elsőként Hokkaidón dobtak piacra egy epreset 1990-ben, majd sorra követték az egyre sikeresebb helyi változatok. Majd pedig 2014-ben megnyílt az első Chocolatory, amit meg is látogattam. Azóta már hét van.

Ami a fentieket illeti, érdekesek voltak, de nekem túl édes mind. Pedig ez inkább jellemző a nyugati édességekre. Vagy talán mindig a jobb ízeket választom, ahol ez nem gond? Kedvencem pl. az étcsokis-almás meg a felnőtteknek készült, kevésbé cukros darabok. A pisztáciás külső, zöld csokirésze nagyon finom volt, és szívesen ennék csak ilyet, de a savanykás málna rész belül szerintem elrontotta. Bár jó kombináció, szerencsésebb lenne külön. Lehet, hogy a hamis gyümölcsízekkel van gondom, mert az epresben is a külső, “epres” csokibevonat volt a gond, ezen javított a juhar töltelék. Legnagyobb meglepetésemre pedig a legfinomabb a vajas volt, amiről azt hittem, hogy ízetlen és unalmas lesz, de nagyon klassz, ütős, igazi vaj íze van, csak kevesebb cukor kéne bele…

A bejegyzés kategóriája: Gasztro, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.