Oscar nevezések

Oscar-díjra nevezték az animáció kategóriában Mamoru Hosoda tavalyi filmját, a Mirait. A rendezőnek köszönhetjük többek közt a Wolf Childrent és Az idő felett járó lányt. A Mirai (jövő) c. film is időutazással foglalkozik, a címszereplő lány testvéri féltékenységgel küzdő bátyját látogatja meg kisfiúként a múltban. Bár több Ghibli-film is nevezést kapott korábbi években, és a Spirited Away nyert is 2001-ben, ezúttal egy másik stúdió filmjéről van szó, melyet a Hosoda és Yuichiro Saito által alapított Studio Chizu kreált. Szurkoljunk!

A legjobb idegennyelvű film kategóriájában is szerepel a versenyzők közt idén egy japán film, a Shoplifters / Bolti tolvajok, melyet Hirokazu Kore-eda rendezett. A Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be, ahol meg is nyerte az Arany Pálmát, így talán az Oscarra is jó eséllyel pályázik. A szívfacsaró filmet épp mostanában vetítik (felirattal) a magyar mozik is, érdemes megnézni.

Kategória: ANIME, JAPÁN, NEWS | A közvetlen link.

Eddig 5 hozzászólás érkezett

 1. Veronika Laczkó szerint:

  Uh basszus na ez az az anime, amit csak kb 18 ev mulva fogok megnezni. Van egy 4,5 eves fiam, es van egy most mar 3 honapos huga. Majd ha elmultak kicsinek lenni…. o_o;

 2. asiafan asiafan szerint:

  És ha van benne valami hasznos nevelési tanács? Nem tűnik szomorúnak, de biztos kell hozzá zsepi. :)

 3. Gyenge Katalin Gyenge Katalin szerint:

  Már sehol nem játsszák Bp-en, csak vidéken. 2 hét után levették, érted ezt…? A másik Oscar esélyes a Koreeda film, remélem megkapja.

 4. asiafan asiafan szerint:

  Talán, ha nyer, visszateszik még…

 5. Gyenge Katalin szerint:

  Megnéztem a Bolti tolvajokat, kissé csalódás. Anno (2004) az Anyátlanok jobban tetszett, jobban működik, mint film. Az Oscar-on indul egy nagyon hasonló témájú libanoni film is, a Kafarnaum:
  https://port.hu/adatlap/film/mozi/kafarnaum-a-remeny-utja-capharnaum/movie-205996

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük