Bhutáni filmvetítés

November 29. 17.30 óra: „A monostor gyermekei” – előadás és filmvetítés a Zászlómúzeumban (1085 Budapest, József krt. 68.) A vetítést megelőzően egyórás előadást tart Valcsicsák Zoltán, a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság elnöke. Belépő: adomány jellegű.

A monostor gyermekei (2017, 74 perc, 12+), első bhutáni-magyar dokumentumfilm. Rendezők: Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai. Zene: Balázs Ádám. Operatőr: Arun Bhattarai. Vágó: Szalai Károly.

Gyembo és húga, Tashi átlagos tinédzserek, Bhutánban, a világ utolsó buddhista királyságában. Szabadidejüket leginkább focizással töltik, vagy a Facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban édesapjuk a felelős a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így az apa reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot, szeretné, ha Gyembó mielőbb bevonulna a szerzetes iskolába. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. Életében először elhagyja szülőfaluját, hogy megmérettesse magát az első női nemzeti focicsapat válogatótáborában. Egy olyan bhutáni család élesen megrajzolt és érzékeny portréját láthatjuk a filmben, amelyben a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető.

Program:
17:00 Kapunyitás
17:30 Ismeretterjesztő előadás Bhutánról és a film hátteréről – előadó: Valcsicsák Zoltán, a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság elnöke
18:30 A monostor gyermekei című film vetítése
19:45 Kötetlen beszélgetés Valcsicsák Zoltánnal

További vetítések:

Nov. 23: Sambhala Tibet Központ, Budapest
Nov. 29: Agora-Savaria Filmszínház, Szombathely
Nov. 29: Zászlómúzeum, Budapest
Dec. 8: Premier Kultcafé, Budapest
Dec. 10: Testnevelési Egyetem, Budapest
Dec. 18: Tiszapart Mozi, Szolnok
Dec. 19: Méltóság Napja Templom, Kispest

Részletek, időpontok a Facebookon.

Kategória: Bhután, MŰSOR | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. Veronika Laczkó Veronika Laczkó szerint:

    Ez erdekesen hangzik, de ami megjobb, hogy ezt a tarsasagot, illetve a zaszlo muzeumot erdemes szemmel tartani, mindig van arra vmi keleti csemege :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük