Filmemlékek

Végtelenségig halogatott filmismertetők utolsó emlékfoszlányai.

Dr. Rintarō (Dr.倫太郎, 2015) japán sorozat. 5/5 Főszerepben a jóképű Masato Sakai. 10 db egyórás epizód. Nagyon klassz volt, de kissé irreális, túldramatizált módon adták elő a címbéli pszichiáter munkahelyi drámáit, amelyben egy női beteggel való kapcsolat kényes kérdése is felmerült. Ez volt az első, amit felirat nélkül néztem, de már talán van hozzá. Jó karakterek, izgalmas sztori, ajánlom. Legjobban az maradt meg bennem végül, hogy a filmbéli kórházban az intim, orvos-beteg társalgást kamerák vették, és gyakornokok figyelték monitoron. Ha ilyesmi létezik (és Japánban van rá esély), az elég gáz. 

Bad Guys (Nappeun Nyeoseokdeul), 2014-es, koreai akciósorozat, 11 rész. Fsz:  Kim Sang-joong, Park Hae-jin, Ma Dong-seok, Jo Dong-hyuk és Kang Ye-won. Az egyik helyes főszereplő (Park) miatt néztem, szórakoztató volt, de elég nagy marhaság is. Egy kissé agresszív rendőr 3 bűnözőt hoz ki a börtönből (egy pszichopata, egy gengszterfőnök és egy bérgyilkos), és a furcsa csapat, plusz egy rendőrnőv, innentől együtt nyomoz további bűnözők után.

Monk Comes Down the Mountain (2015), kínai, fantasztikus akció-komédia. Mármint fantasy, mert amúgy, minőségre nem volt valami fantasztikus, igazi, felejtős darab, amire már nem is emlékszem. Pedig Chen Kaige rendezte, így színes, látványos, és a színészgárda is ismert alakokból áll (Wang Baoqiang, Aaron Kwok, Chang Chen), de végül felületes, tömegdarab lett. Útra kell a szerzetes, és új mestert kutatva egy titkos technikát tartalmazó könyvre lel, amit sok más (gonosz) is magáénak akar. Trailer.

Good Morning Show (2016) japán film, írta-rendezte: Ryoichi Kimizuka, fsz: Kiichi Nakai. Bár elvileg komédia, bennem inkább a dráma részek maradtak meg, és hogy jó, tartalmas, érdekes a sztori. Hősünk egy műsorát épp elvesztő tévébemondó, akit egy kínos, munkahelyi afférral is megvádolnak. Egy nap mégis újra sztár lesz belőle, amikor őt követeli tárgyalópartnernek egy túszejtő fegyveres. Vajon miért? (Netflixen láttam.)

The Outsider (2018), amerikai dráma. Unalmas volt, és semmi értelme, mondandója, csak a kötelező elemek meg vérfolyás. Egy világháborús hadifogoly (Jared Leto) Japánban ragad, megment egy gengsztert (Tadanobu Asano) és maga is jakuza lesz. Nem éri meg az első tíz perc se.

Good Morning Call (2016) japán dorama. Bugyuta tini történet, de aranyos, könnyed szórakozás. Romantikus komédia, Yue Takasuka azonos című, shōjo mangájából. Hősünk egy középiskolás lány (Haruka Fukuhara), aki végre saját lakásba költözik (az iskola miatt), ám kiderül, hogy átverték, és meg kell osztania az albérletet a suli legmenőbb srácával (Shunya Shiraishi), ami aztán kettejük konfliktusához vezet (a többit meg már nem nehéz kitalálni…). Már van második széria is.

Sanada Maru (2016), az NHK 55., éves taiga doramája. Címében egy Oszaka-kastélyhoz csatolt erődítmény szerepel, melynek fontos szerepe volt egy 17. századi csatában. Kitalálója a legendás, szamuráj stratéga, Sanada Yukimura, akit Masato Sakai alakít. 4/5, az előző évinél sokkal jobb sorozat volt, de semmi különös. Akinek tetszik Sakai, az viszont 50-szer 45 percen át nézheti.

Railroad Tigers (2016, Kína). Jackie Chant és a vonatokat is szeretem, úgyhogy jóra számítottam, és az is volt, de semmi különleges. A Ding Sheng rendezte akció-komédia bennem mégis inkább drámaként maradt meg, mivel a háborús útvonal felrobbantását tervező, szegény, vasúti munkás viszontagságai nem annyira viccesek. Volt jó pár poén és akrobatika, de a sztár nyugati sikereihez szokott nézők számára csalódás lehet ez a kínai piacra készült film. Trailer.

A bejegyzés kategóriája: FILM, JAPÁN, KÍNAI, KOREA
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. Cirmos szerint:

    A Sanada Maru-t láttam. Nekem tetszett. Örülök, ha van felirat történelmi filmekhez, sorozatokhoz.

  2. asiafan szerint:

    Nekem is tetszett. A tavalyit láttad? Még nem kezdtem bele…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük