Földalatti Google Maps

Végre kényelmesen eltévedhetek Japánban itthonról, a fotelben ülve. :) Bár az online és offline térképeknek hála ma már jóval könnyebb eligazodni Japánban, van egy-két állomás, ahol még így is nagy kihívás megtalálni ezt-azt. Szerencsére az utóbbi években sok beltéri hely is bejárható lett a Google térképén. Egy másik, földalatti helyről írtam is már, a tavaly meglátogatott, okinavai barlangot is megtaláltam ugyanis a Google Street Viewn. Most pedig egy csomó metróállomás került fel. Ez pl. Asakusa:

Számos tokiói vasútállomás már tavaly tavasszal bekerült a Google Maps Street View / Utcakép adatbázisába, pár napja pedig a Tokyo Metro 13 állomását adták hozzá. Ezek: Akasaka, Akasaka-Mitsuke, Asakusa, Ueno, Gaienmae, Kojimachi, Shinbashi, Tatsumi, Tameike-Sanno, Tokyo, Toranomon, Nishi-Shinjuku és Roppongi. Az elsőként felkerült JR megállók Shinjuku, Tokyo, Nagoya és Kyoto voltak, azóta pedig már vagy 300 vasútállomás felkerült szerte az országban. Tokyo Station és Shinjuku különösen hasznosak, mert itt igen könnyű eltévedni, mivel óriási, forgalmas, rengeteg csatlakozást és üzletet tartalmazó állomások. Shinjuku egyik bejárata a sokból:

Bár a Tokyo Station főbb részeit már kábé ismerem, a Hokuriku Shinkansennel beérkezvén a Tokyo Auto Salonra átsietni pl. nem volt könnyű. Oda (Makuhari Messe) ugyanis a Keiyo Line vitt, ami a főpályaudvar talán legtávolabbi része (ugyanerre kell menni a Disneylandbe is). Mozgójárdákkal is legalább 10 perc. Itt egy N’EX –  Keiyo képes útmutató, nézzük végig, és gondoljunk bele… :) Aki Japánba készül, most már előre gyakorolhatja az átszállást.

Sőt, még a beszállást is! Ami még izgalmasabb: a JR egyes vonatainak a belsejébe is besétálhatunk Street Viewn. Például a Hokuriku shinkansen vagy a Resort View Furusato és a Tohoku Shinkansen kocsijait is végigjárhatjuk. És bár idén már késő, a Google külön oldalon gyűjti a cseresznyevirágzásos helyeket is. Készülhetünk viszont az őszi levelekre. További Street View / Utcakép csemegék:

A bejegyzés kategóriája: JAPÁN, Utazás, WEB
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük