Új Miyazaki-film 2020-ra

Még sokat kell várni, de szurkoljunk neki, mert jónak tűnik. A Ghibli Stúdió világhírű rendezője továbbra is szembemegy korábbi, kamu nyugdíjbavonulásával, amelynek dacára már megjelent annó a The Wind Rises. A történelmi, életrajzi filmmel szemben azonban most régi klasszikusaihoz hasonlítható, grandiózus fantasyt készül kreálni. A film címe egyelőre „How Will You Live?„, azaz Hogyan fogsz élni? (Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka), és részben Genzaburo Yoshino azonos című, 1937-es regényéhez kapcsolódik, amely egy tinédzser életét mutatja be.

Miyazaki unokájának szánja a filmet, búcsúaképp, de persze, ha szerencsénk van, a most 76 éves rendező talál majd ürügyet 90 évesen is újabb alkotásra… Nemrég például még úgy volt, hogy következő – a Ghibli Múzeumba szánt – rövidfilmjéből, a Kemushi no Boróból (Boró, a hernyó) lesz hosszabb verzió. Egylőre azonban még a 20 perces eredeti megjelenése is késésben van, bár készülget.

Ami a Ghibli Stúdiót illeti, bár legutóbbi művük, a When Marnie Was There már három éves (legalábbis, ha nem számítjuk a koprodukcióban készült Vörös teknőst), ám ők sem húzták le a rolót. A fentieken túl egy CG-film terveiről is nyilatkoztak nemrég, amelyet Miyazaki fia, Goro fog rendezni.

Kategória: ANIME, JAPÁN, NEWS | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük