Fura italok

Nyílt a közelemben egy új, ázsiai szupermarket, amit elmentem felfedezni. A kínaiul beszélő tömeg, a lassú sor és a halszag sem volt túl vonzó, ellenben a legalább 20-féle mocsi-fagyi még lehet, hogy rávesz a visszatérésre. Amit viszont egyből le kellett fotóznom, az a – számomra – különleges italok sokasága volt, amelyekből, előre szólok, hogy egyet sem fogok megkóstolni… Szörnyűlködjünk csak a csomagoláson. :)

Kezdjük a felső képpel, ami elsőként kiakasztott, mert világéletemben utáltam a tököt. Adalékmentes fehértök/viasztök üdítő. A Yeo’s egy szingapúri cég, az ő italaikat láthatjuk az alábbi képen jobbra is, bár a szójatej és krizantém virágos tea nem gáz.

A Mong Lee Shang italai Tajvanon készülnek. Válogatásunkban két „basil seed”, azaz bazsalikommag ital is található, úgy látszik, ez népszerű alapanyag. Utána jön a Pearl soybean drink, ami végül is csak egy bubble tea-szerűség, szójatej mellett tápióka golyócskák úsznak benne, és többféle ízben kapható, ez éppen mungóbab ízű. Jobbra haladva a kissé drámaibb kinézetű „grass jelly” ital jön, ami azért nem szó szerint fűzselé, hanem agaragar zselédarabokkal van tele (az agaragar tengeri vörösmoszatokból nyert poliszacharid-keverék, sűrítő- és gélképző anyagnak használják – írja a wiki).

A FOCO főleg kókuszvizéről ismert, azt több helyen kapni, ennek ellenére a „normálisabb” gyümölcsitalaik sem túl jók, és sok bennük a cukor. Thaiföldi gyártó. Mint látható, ők is csinálnak krizantémteát és bazsalikommagos üdítőt. A tamarind-lé annyira nem fura, mert legalább gyümölcsből készül. Tamarindból lekvárt is csinálnak pl., valamint ez az egyik alapanyaga a Worcester-szósznak. Ami pedig a Pennywort drinket illeti, a zöld levélkéket magyarul ázsiai gázlónak hívják, és gyógynövényként is használatosak.

A Liuh Dean kínai cég, fenti italaikba bizonyára ételfesték is jutott bőven… Az aloe népszerű alapanyag, de én inkább csak kenem magamra, minthogy megegyem, ebben a zöld italban búza társaságában található. Jobbra mellette pedig egy árpa-ital látható, amit én azért inkább sör formájában preferálok… :) Te melyiket próbálnád vagy próbáltad?

A bejegyzés kategóriája: Gasztro, KÍNAI, THAI
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. Huy Le Tran szerint:

    Finnyas vagy.:D Mindegyik jo. Add meg a hely cimet kerlek. Elmegyek bevasarolni.

  2. asiafan szerint:

    Sajna a tengerentúlon van. :)

  3. asiafan asiafan szerint:

    Sajna a tengerentúlon van. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük