Jet Li teljes filmje itt

Teljes egészében megtekinthetjük Jet Li új, rövidfilmjét (22 perc), melyet egy évtizeden át tervezgettek titokban Jack Maval, aki pedig az Alibaba Group alapító milliomosa, 48 milliárd dolláros vagyonnal. Ezen kívül tajcsimester.

Sok éve, találkozásukkor ötlötték ki a filmet, melynek Jet Li a producere, és Jack Ma a főszereplője és írója, és kettejük közös szenvedélyét, a harcművészeteket hivatott promótálni. Ehhez pedig megszerezték szinte az összes ide kapcsolódó sztárt: Donnie Yen, Wu Jing, Tony Jaa, Jacky Heung, Asashoryu Akinori, Zou Shiming, Natasha Liu. Koreográfusnak pedig Sammo Hung, Yuen Woo-Ping és Tony Ching csatlakoztak. Remélem, ismerős nevek… A rendező egy fiatal színész, Wen Zhang.

A film címe, Gong Shou Dao (功守道) vagy röviden GSD, harcművészetet és védekezést jelent. Ugyanakkor a kisfilm nagyban képviseli Jack Ma főbb, kereskedői oldalát is, pl. azzal, hogy a kínai T Mall bankettjén (Taobao Mall), 11.11-én jelent meg, amit Global Shopping Day ill. fesztivál címen ünnepelt az Alibaba. Nov. 11-e eredetileg a szinglik napja volt Kínában, de a webshopnál, persze, a szinglik vásárlónapjává lett, melynek fenti kezdőbetűi épp egybeesnek a film címével. A főcímdalt Faye Wong énekli Jack Maval.

A sztori nem túl bonyolult: Jack Ma sétál az utcán, majd megpillantja a „Huashan pai” (华山派, Hua-hegyi szekta) szót egy táblán, becsukja a szemét, és harcolni kezd a fent felsorolt sztárokkal. A Huashan szekta a wuxia irodalom egy népszerű, fikciós helyszíne, ill. harcművészeti csoportja Jin Yong regényeiben, akinek műveiből már vagy 90 film készült, közte jó pár ismert darabbal (pl. Ashes of Time, The Swordsman). Szóval, becsukja a szemét, és indul a látványos harcsorozat, melynek csúcspontja a szemüveges Jet Livel való tai chi párbaj.

A film egy meglepő és vicces fordulattal ér véget, úgyhogy azért van története is a harcművészetek és Jack Ma bizniszeinek reklámozásán túl. Utóbbit illetően kicsit furcsa volt az elején elejtett néhány termékelhelyezés, hogy egy milliárdos miért szorul vajon dobozos ital reklámra, de talán fordítva kell nézni: pont az ilyenektől lett gazdag. A film igazából csak 17 perces, plusz 5 perc felirat. Íme:

Kategória: CELEB, FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 7 hozzászólás érkezett

 1. Veronika Laczkó Veronika Laczkó szerint:

  fantasztikus leírás, de a mellékelt vidi csak teaser. ennek ellenére hidd el, hogy így is meghoztad hozzá a kedvem :D

 2. Veronika Laczkó Veronika Laczkó szerint:

  fantasztikus leírás, de a mellékelt vidi csak teaser. ennek ellenére hidd el, hogy így is meghoztad hozzá a kedvem :D

 3. asiafan szerint:

  Oops, a youtube-ról levették. Köszi a kommentet, frissítettem a helyes linkkel!

 4. asiafan asiafan szerint:

  Oops, a youtube-ról levették. Köszi a kommentet, frissítettem a helyes linkkel!

 5. Huy Le Tran szerint:

  Jack Maval, aki pedig az Alibaba Group alapító milliomosa, 48 milliárd dolláros vagyonnal.

  Akkor mar milliardos. Wow meg aktiv vagy regen nagyon sokat elvastalak megint foglak majd :D

 6. asiafan szerint:

  A milliomos kifejezés nem szó szerint értendő, forintban egyébként is billiomos lenne. :) Kellemes olvasást! :)

 7. asiafan asiafan szerint:

  A milliomos kifejezés nem szó szerint értendő, forintban egyébként is billiomos lenne. :) Kellemes olvasást! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük