Ricoh THETA SC Type Hatsune Miku

Igazán nem nehéz ázsiai ürügyet találni, ha fotó expón jár az ember, hisz’ az élen járó cégek legtöbbje, ha nem német, akkor japán (és újabban kínai). Írhatnék az összes Sony, Canon, Nikon, Sigma stb. eszközről is, de ezúttal a Ricoh 360 fokos, körbelátó kamerájáról fogok mesélni, aminek kézbe foghattam egy különleges, anime stílusú limited kiadását is. Hatsune Miku, híres, virtuális énekesnő szerepel a dobozon és az appban, a kamera pedig a hajához passzoló, élénk világoskék (türkiszkék) borítást kapta, amire még a képe is rárajzolódott. Mikuról sok éve már írtunk egyszer:

Virtuális sztár

Ami a kamerát illeti, az sem új, a Theta SC az alapmodell még tavaly jelent meg (magyarul itt). Ennek került a piacra most ősszel a fenti különkiadása Hatsune Miku „születésének” 10. évfordulója alkalmából. Akit a kékhajú lány nem izgat, csak a körfotózás, a kamera újabb, komolyabb (és drágább) verziója, a Theta V nyár óta kapható. Az SC verzióban (Mikuval vagy anélkül) 8GB tárhely van, fotózni és videózni is tud, hanggal, ám az 1080p felbontás nem olyan nagy, ha gömbre vetítjük, telefonon nézegetve oké, de nagy monitoron már gyenge. (A Theta V már 4k-ban vesz fel videót, és live streamingelni is tud, valamint 19Gb tárhelye van.)

A Hatsune Miku SC verzióhoz egy kis kék tok is jár (zokniszerű), és még a fotózás hangeffektje is más. A Miku változatból csak 3,939 készült, amit bizonyára gyűjtők kapkodnak majd el. Nemcsak kívülről különleges, a szép csomagoláson és a dizájnon túl a kamerához spéci app is tartozik, amely bele tudja varázsolni Mikut a gömbfotóinkba, mintha ő is ott lett volna velünk.

Íme a termékbemutató Miku által. A szférikus képek, videók megnézése PC-n magától nem biztos, hogy megy (vannak rá gyári appok), okostelefonon könnyebb, a youtube és pl. a google maps is meg tudja jeleníteni őket (StreeView kompatibilis). Egérrel, ujjal lehet mozgatni a nézőpontot. A beillesztett videót youtube appban nyissuk meg külön.

Mintafotók Miku nékül itt. A mikus gép amerikai ára $300, és sajnos csak 8 országban kapható (pl. a németeknél 299 euro). A normál SC $200, az S (az alapmodell frisített, élő közvetítést is tudó változata) $350, a V pedig $430. A magyarországi boltokban főleg az S verizót látni (116000 Ft. körül).

Kategória: ANIME, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük