The Waltz – A keringő (rövidfilm)

The Waltz (2015), amerikai rövidfilm, dráma. Egy haverom játszik benne, de amúgy is jó a kínai származású rendező, Trevor Zhou, sok fesztivált megjárt, 11 perces műve. Angol és kínai nyelvű, mától online is megtekinthető (angol felirattal). Szereplők: Ruth ZhangLu Yu (Front CoverSaving Face, Fairy Ghost Vixen, Windhorse, Hollywood Ending), Edward Furs, valamint az író-rendező is felbukkan egy jelenetben, mint türelmetlen vevő a pénztári sorban.

A Pekingben született, 5 éves kora óta Amerikában élő rendező színészként is bemutatkozott már, pl. tévésorozatokban (Law & Order, Person of Interest), első rövidfilmje, a The Problem of Gravity több fesztivált is megjárt (Chicago, Szingapúr). A The Waltz pedig néhány fesztiváldíjat is elnyert már, pl. a legjobb rövidfilmnek járót az Ithaca Pan Asian American Film Festivalon. Trailer.

A film egy idős, kínai bevándorló nőt mutat be, tipikus, hétköznapi körülményekkel, mint pl. a spórolás, a ragaszkodás a tárgyakhoz, az eltávolodott gyermek és férj, amibe aztán a keringőórák hoznak változást. A rövid időtartamba sikerült besűríteni egy megható kis történetet, emberi sorsot, katarzissal, mondanivalóval együtt. A sztorinak pedig már megíródott a nagyjátékfilmes verziója is, kíváncsi leszek rá. Addig is íme a teljes rövidfilm:

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük