Kung Fu Yoga

Jackie Chan bollywoodi filmje annyira nem volt rossz, mint a címe és a témája alapján várható, csak kicsit sablonosra és felejthetőre sikerült, egyszeri szórakozás. Stanley Tong írta és rendezte, akinek a Chinese Zodiacot és a The Mythet is köszönhetjük. Főszerepben még: Sonu Sood, Aarif Rahman, Zhang Yixing, Miya Muqi, Disha Patani. A film (Gong fu yu jia, 2017) kínai-indiai koprodukció, főleg angol és mandarin nyelvű. Zene: Nathan Wang. Trailer

A sztár első, bollywoodi filmjéhez sokszor bevált receptet vettek, Jackie műkincsek után rohangál, mint régészprofeszor, egy fiatal indiai kollégával karöltve. Ugyanis egy onnan Kínába kerül kincset keresnek, amelyet aztán megtalálása után többen gyorsan el is rabolnak, egy alkalommal pl. Dubaiba. A kincs témával járó gazdagság mellé ott aztán végképp kitett magáért a produkció a  luxusautós ülzödésekkel, még egy Bugatti Veyron is akadt a Lambók mellé.

A verekedések, akciók közt nem volt emlékezetes a számomra, de a szokásosat megkapjuk, vicces ugrálások és ütések formájában. A film bollywoodi jellege sem túl erős, de nem is bántam, hogy nem álltak le félóránként csoportos táncra. A végén természetesen egy földalatti aranytemplom is előkerült, itt volt az egyetlen, záró, táncos darab, melyben természetesen Jackie is részt vett a tübbi szereplővel együtt, tarka, díszes ruhában, de ebben a műfajban is láttam már jobbat, eredetibbet. Egy biztos, bejáratott elemekből összedobott film.

 

Kategória: FILM, HINDI, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük