Vipera-maszk

habu

Az okinavai habu viperáról szóló írás végén már említettem, hogy a nekik szentelt parkban vettem egy habu-eszenciát tartalmazó, kozmetikai maszkot. Majd’ egy évbe telt, hogy összeszedjem a bátorságom a kipróbálására, de ma egyszercsak kibontottam. Az igazsághoz tartozik, hogy ezt részben a szintén ott vásárolt, és a napokban megkóstolt, lilaburgonyás Kit Katnek köszönhetem, aminek pocsék íze volt, és kiderült, hogy már októberben lejárt, ezért gondoltam, hogy ha már kígyómérget kenek magamra, legalább az ne romlott legyen. :)

Nem sok jót vártam tőle, így kellemes csalódás volt, remek termék. Egyrészt a legtöbb japán maszkkal ellentétben nem homlok nélküli, apró fejű emberekre van szabva, hanem bőségesen van minden részéből, melyeket itt-ott bevágtak, így különböző arcformákat egyaránt be lehet vele teríteni. Az anyaggal sem spóroltak, kibontván csöpögött is, jó sok folyadék volt rajta. Az illata leginkább a WD-40-re emlékeztetett ugyan, de kellemes, frissítő, csipős érzés volt, mintha mentolos lett volna (pedig nem), és utána jó feszes, síma lett a bőröm.

A terméket a helyi Uruma-Bio cég dobta piacra 2013-ban, és a habu múzeumos Okinawa Worldben árulják, valamint okinavai hotelekben, szuvenírboltokban. 390 yen volt.

A bejegyzés kategóriája: JAPÁN, Utazás
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük