Front Cover

frontcover

Front Cover (Címlap, 2015), amerikai film, sok ázsiai színésszel. Angol, mandarin, kantoni nyelvű. Rendező: Ray Yeung. Egy barátom szerepel benne, úgy találtam rá, de tetszett, szerintem remek – gay témájú – film, valamint felbukkan benne az erhutanárom is (erhun játszik 53:17-től). A film sok fesztivált megjárt (Seattleben mutatták be, majd Lengyelország és Kanada jött), San Diegoban a forgatókönyvvel nyert díjat, és Romániában is díjazta a zsűri.

fc1 View More: http://lauraradford.pass.us/yellowfever

Érdekes, de valamennyire kiszámítható volt a történet, melyben egy feltörekvő, kínai színész (James Chen) New Yorkba érkezik, és egy kínai származású, meleg stylistot (Jake Choi) küldenek vele dolgozni, ám ő eleinte elég homofóbnak tűnik, nem mer előtte öltözködni, és igen eltérő az értékrendjük is, melyben a két ország kulturája is szembe kerül. A végső soron az egyetemes, emberi problémákat és érzéseket bemutató, megható és humoros sztoriban a bevándorlókkal szembeni előítéletek is fel-felbukkannak.

fc3 fc4

Szerintem a két főszereplő kifinomult játéka teszi igazán izgalmassá és érdekessé a filmet (főleg tévésorozatokban láthattuk őket, James Chent pl. a Person of Interestben és a Walking Deadben), de a sokféle mellékszál, karakterek és a történet is jól meg van írva. A filmben van sok humor, dráma, és vigyázat, “felnőtt” jelenetek is. Már megjelent DVD-n, és online is nézhető. Sajnos csak az amerikai Netflixbe került fel eddig, de elérhető sok más fizetős (google play, amazon, itunes) vagy egyéb oldalon is.

Kategória: FILM | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.