Japán fesztiválok az UNESCO listán

matsuri02Japán jó sok helyen szerepel a UNESCO Világörökség listáin, ilyen helyszínekből húsz is van ott. Ezen felül még a Szellemi Kulturális Örökségek listáján is szerepel 20-szor, illetve most már 21-szer, köszönhetően a legújabbnak, ami a „Yama, Hoko, Yatai, float festivals” címmel 33 különböző, japán fesztivált takar. Ezeket egy nevezésként vették fel a listára. 

A 18 különböző prefektúra fesztiváljai többnyire az Edo-korban indultak el, és a felvonulások során nagy, díszes kocsikat húznak. Ilyenről már írtam korábban, és a fenti listába be is került a Ueno Danjiri macuri Igában. Bár az örökség maga a szellemi rész, a fesztiválkultúra, azért a példaként kiválasztott 33 helyszínnek így is nagy megtiszteltetést (és sok új turistát) jelenthet. A városok listája:

Hachinohe (Aomori), Senboku, Akita, Kazuno (Akita), Shinjo (Yamagata), Hitachi (Ibaraki), Nasukarasuyama, Kanuma (Tochigi), Chichibu, Kawagoe (Saitama), Katori (Chiba), Takaoka, Uozu, Nanto (Toyama), Nanao (Ishikawa), Takayama, Hida, Ogaki (Gifu), Tsushima/Aisai, Chiryu, Inuyama, Handa, Kanie Town (Aichi), Yokkaichi, Iga, Kuwana (Mie), Nagahama (Shiga), Fukuoka, Kitakyushu (Fukuoka), Karatsu (Saga), Yatsushiro (Kumamoto), Hita (Oita), Kyoto.

Kategória: JAPÁN, NEWS | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük