Hollywoodi csillagok

Posztumusz csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en a Kuroszava filmjeinek szamurájaként is jól ismert japán színész, Toshiro Mifune, november 14-én. Nevében unokája fogadta el a megtiszteltetést. A csillag a 6912 Hollywood Boulevard címen található (Los Angeles, USA). Szintén ott volt az Oscar-díjas rendező, Steven Ozaki is, aki nemrégi a színészről készített filmet Mifune: The Last Samurai címmel. A ceremóniát megnézhetjük itt felvételről. Sajnos pont lemaradtam róla, két nappal korábban jártam ott..

star-bl star-gz

Úgyhogy csak egyéb sztárokat tudtam fotózni, melyek közül leginkább Jackie Chan csillagát kerestem, a többi, pl. Bruce Lee, épp ott volt a közelben. Mint Godzilla esetén látható, még csak létező személynek vagy embernek sem kell lenni hozzá.

starok star-jc2

Jackie Chan csillaga a 6801 Hollywood Blvd. címen található, a központban, ha kijövünk az Oscar-díjátadó ünnepség helyszínéről, a Dolby Theaterből, onnan kicsit balra, de még ebben a blokkban, az északi oldalon. Talán ez segít (a Dolby emeletéről nézve, ahonnan egyébként hátrafelé látszik a Hollywood sign is a hegyen):

loc star-jc

A közelben van még ugyanitt a TCL Chinese Theater is, amit amolyan kínai palota mintára építettek 1926-ban. A tulajdonosnak ugyanis volt már egy sikeres Egyptian Theaterje, és ezért. A vicc, hogy az épület mára viszont tényleg kínai lett, ugyanis 2013-ban megvette a TCL Corporation nevű, kínai, elektronikai cég.

chint chint2

Itt mutatták be 1977-ben a Csillagok háborúját, valamint 3 Oscar-ünnepségnek is helyszíne volt. Jelenleg a világ legnagyobb IMAX moziterme található itt, 932 férőhelyes.

Kategória: CELEB, JAPÁN, KÍNAI, NEWS, Utazás | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük