Heavensdust live San Jose

hdsj hdsj0

Kedvenc japán tradicinonális zenés (shakuhachi, taiko) metálzenekarom második, amerikai fellépése San Josében (Kalifornia) volt november 12-én. Van egy ilyen vicces mellékhatása a külföldi életnek, hogy csomószor azt hiszik a zenészek – legyen épp magyar, angol, japán -, hogy miattuk utaztam át a fél világon. :) Bár sokszor épp más dolgom is van, azért általában rájuk hagyom, és ezúttal tényleg a Heavensdust koncertje apropóján időzítettük oda és ekkorra a jól megérdemelt, nyugatiparti, őszi nyaralást, melynek egyéb, ázsiai vonatkozásai is voltak.

hdsj1 hdsj2

A helyszín, a Back Bar Sofa, amolyan indie klub San Joseban (San Francisco környéke), két teremben egyszerre zajlanak a koncertek, és most is volt még 3 előzenekar, amelyek közül csak a Dolorest láttam, jók voltak. Sajnos a fő program így csak éjfélkor indult, de persze, kivártuk. Meglepetésünkre már a motózóember az ajtóban tudta, hogy mi vagyunk a new yorkiak, ugyanis – valószínűleg – senki más nem vett elővételben jegyet a 4 zenekar rajongóiból felduzzadt, 40 fős tömeg tagjai közül.. :) Csak tudnám, miből hozták ki a hattagú zenekar repjegyeit.. (2 dob, bassz, 2 gitár, shakuhachi). Az énekest, Shint, egyből el is kaptam pár szóra, emlékezett rám, mivel legutóbb Tokióba utaztam értük :), 4 éve. Arról itt olvashatunk. Bár megvillantottam a japántudásom, angolul beszéltünk, jól tud, mert az USÁ-ban élt középiskola idején. Gyorsan megvettem az új lemezüket is.

hdsj3 hdsj4

A buli jól szólt, és főleg az új dalokat adták elő, a korábbihoz képest részben új tagokkal, bár nehéz megmondani, mert a shakuhachis pl. végig a gúla alakú kalap mögött rejtőzködött egy rács mögött, a basszerről meg szentül hittük, hogy lány, pedig fiú. A vörös világítástól nem tudtam jól fotózni. Meg folyton mozogtak. :) Bővebb infó a tagokról és a lemezről a hivatalos oldalon. A dobszólóval együtt tíz számos repertoár mind az elmúlt két év dalaiból állt, amit egy kicsit sajnáltam, mert a régieket jobban ismerem, és főleg a More Than Thist hiányoltam. De így is jó buli volt, és a közönség többi része is élvezte, pedig szemmel láthatólag most találkoztak először a zenekarral. Remélem, most, hogy a menedzsment látta, hogy a világ túlfeléről is követik őket a rajongók, újra meghívják őket, és sikerül még több külföldi koncertet összehozni, másutt is. This Is Where It Ends (lofi):

A jelenlegi felállás: ének, gitár: Shin, gitár: 5hiNo’, dob: KoREDS, taiko: KAI_SHiNE, bassz: you+, shakuhachi: TOUZAN. Setlist: Distressed, Unknown Pain, Words In My Head, We Breathe Again, This Is Where It Ends, Words Goes Gray, Embrace The Chaos, Drowning, taiko battle, Annihilation.

Kategória: JAPÁN, ZENE | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük