Extrarövid filmismertetők

mk2Mivel repülőn ülve, fáradtan rendszerint töredékére csökken az iq-m, néha jól esik primitív filmeket nézni, így kaptam az alkalmon, hogy végre túlessek a Monkey King 2-őn, aminek a híresebb szereplőkkel készült, első része is már borzalmas volt. Bár ebben is volt Aaron Kwok és Gong Li, de a korábbi főhős, Donnie Yen, már szerencsére kimaradt (mármint az ő szerencséjére). Egy fiatal szerzetes véletlen kiszabadítja a sziklából a Majomkirályt, és együtt indulnak mindenféle kalandokra. Pocsék látvány, vacak (de drága) CGI, ócska kosztümök, rossz színészek, bugyuta sztori, 10 perc után átkapcsoltam 16-szoros gyorsításra. Mivel a majom évében, újévkor mutatták be, persze, dőlt belőle a pénz, hála a kritikátlanul babonás közönségnek. Aki jót akar, ne nézze meg.

Ezek után magasabbra tettem a mércét, és nekiláttam a From Vegas to Macau 3-nak, gondolván, hogy talán jobb, mivel ebben már emberek a szereplők, de persze, az igazság az, hogy van egy halom robot is. Ezt bírtam is 42 percig, aztán elegem lett. Ez is újévi sikersorozat, Andrew Lau és Wong Jing rendezte, főszerepben Chow Yun Fat, Andy Lau, Jacky Cheung. Ezt is gyárilag csinálták idétlenre, de nehéz leereszkedni arra a szintre, hogy humorosnak találjuk. Akinek tetszett az előző két rész, tehet egy próbát vele, az imdb-n 1.8 ponton áll a korábbiak 4-eséhez képest (10-ből).

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. Yola Bruckner Yola Bruckner szerint:

    én még ennyit sem bírtam belőlük megnézni, egyébként a repülőkön valami extra xar a film kínálat

  2. Norbert Hornyák Norbert Hornyák szerint:

    Na, én konkrétan ezzel a rövid filmismertetővel nem értek egyet. Én totál elvoltam az első és a második résszel is, mert a célnak megfelelt. Szórakoztatott és elsőre végignéztem éjszaka, mert nem aludtam be tőle (ha nem így lett volna, ahogy szokott lenni az unalmas filmekkel, másodjára, vagy többedjére néztem volna meg csak).. Látványos és egyáltalán nem pocsék (persze, egy szar, unalmas hálivúdi tömegmozi után jó, hogy pocsék) CGI van benne. Igaz, hogy csak 8 éve nézegetek ázsiai filmeket és nincs történelmem a régebbi időkből, de ha úgy vesszük, hogy több mint ~8000 filmet/sorozatot/rajzfilmet/animet láttam a 30 évem alatt, azért kijelenthetem, hogy nem volt rossz (több vackot láttam a nyugatiak között). Amúgy nemrég néztem meg a Seondal: The Man who Sells the River című alkotást. Ez sem volt rossz.. Viszont, ha már rossz. Akkor az a My new sassy girl.. Az első rész megszégyenítése, holott az első része pöpec volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük