Megurism szemmelegítő

megurism

Hogy nem sül ki a szeme – mondhatná valaki, de megnyugtatnám, hogy csak 40 fokosra melegszik fel. A Kao 2007-ben dobta piacra szemmelegítő, gőzős szem-maszkját Megurism névvel (illetve MegRhythm, めぐりズム ) 5 és 14 darabos csomagban, az információs sztrádán megfáradt, egész nap LCD-fényben fürdő, modern szemek megnyugtatására. Hogy tudtam én eddig enélkül élni?! :)

Szagtalan és különféle, illatosított verizói is léteznek (amazonon, ebayen megtaláljuk), pl. kamillás, yuzus, rózsa, mentol – én a levendulásat próbáltam ki. Nagyon kellemes és megnyugtató, sokan a beszámolóik alapján el is alszanak tőle, de utazáskor is jól jöhet, vagy akár enyhébb fejfájás megállítására. Sajnos mindennapos használatra nem olcsó, legalábbis külföldről. Japánban olyan 900 yen körül lehet kapni a 14 darabosat.

Persze, a meleg rongyos borogatást is feltalálták már rég, a japán verzió ennek a kényelmi változata. Az egyenként, zacskókba csomagolt, puha, papírszerű, ruganyos, fülre-akasztóval felszerelt maszkokban melegítő párnácska rejlik, ami a kibontáskor, a levegővel reakcióba lépve melegszik fel, kb. 15 percre, majd kihül, és vége. Japánban számtalan magától felmelegedő dolog van még, és pl. hátfájásra is van hasonló termék (öntapadós) vagy nyakra tapasztandó meleg lap elalváshoz. A sok-sok kézmelegítőről nem is szólva…

Kategória: JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.