Skiptrace

skiptrace-1

Skiptrace (2016) hongkongi-kínai-amerikai akciókomédia. Rendező: Renny Harlin (a finn rendező korábbi munkái: Die Hard 2, Cliffhanger) producer és főszereplő: Jackie Chan, további szereplők: Fan Bingbing, Johnny Knoxville (a Jackass sztárja), Eric Tsang, Eve Torres (amerikai modell és korábbi profi bírkózó). Zene: Chan Kwong-Wing. Tavalyelőtt a forgatáson életét vesztette Chan Kwok-Hung operatőr egy hajóbalesetben. A filmet Kínában júliusban mutatták be, azóta sok más országban is megjelent. Hazai bemutatóról még nem tudok.

skiptrace-2 skiptrace-3 skiptrace-6 skiptrace-9

Igazi, vérbeli, klasszikus Jackie Chan-film, a Csúcsformában filmek szellemében. Humoros, látványos akciók, valódi dráma, fordulat, izgalom, érdekes tájak, karakterek. Persze, annyira nem kell komolyan se venni, üdítő szórakozás. A felállás már nem annyira eredeti, a szokásos páros, eleinte ellenséges majd bajtársias hősök, ahogy az már sok korábbi filmben is volt. Jackie egy hongkongi detektívet alakít, aki a partnerét meggyilkoló bűnbanda titokzatos főnökére vadászik már egy évtizede. Egykori partnere lányát is ő nevelte fel. Miután a lány bajba kerül a már említett bűnbanda egyik kaszinójában, egy amerikai svindlert (Johnny Knoxville) kell megtalálnia.

skiptrace-4 skiptrace-5 skiptrace-7 skiptrace-8

Igen ám, de őt meg közben elrabolják az oroszok, mert az egyik maffiózó lányát teherbe ejtette, így Jackinek Szibériából kell hazaszöktetnie. A közös utazás persze, sok vitával, veszéllyel és bunyóval jár, át Mongólián, a Góbi-sivatagon és Kínán, lóháton, gyalog, tutajon, egyszerre üldözve a hatóságok és a hongkongi meg orosz gengszterek által. Vicces verekedések és sok akciójelenet van, szórakoztató film, ha nem tesszük túl magasra a lécet. Meg azért Jackie 62 évesen jól hozza még a formáját. Nekem legjobban a matrjoska-babás bunyó tetszett, és meglepetésként még egy Adele-feldolgozást is hallhatunk tőle.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. Norbert Hornyák Norbert Hornyák szerint:

    Nekem tetszett. Igaz, hogy nem az a szokványos JC film, de nem volt rossz. Habár JK néha túl sok volt, mondjuk ez volt a szerepe. Ellenben egy új Csúcsformábant szívesen elviselnék…

  2. asiafan szerint:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük