Shinkai Makoto sorozat

garden

Indul a Japán Alapítvány Filmklubjának Shinkai Makoto sorozata, októberben három filmet vetítenek az egyik legnépszerűbb japán, animációs filmrendező, Shinkai Makoto alkotásai közül. Két szerelmi történet mellett egy tudományos-fantasztikus animációs filmet is láthatunk. Érdemes megismerkedni a műveivel, mielőtt megnézzük a legújabb alkotását, a Your Name-et, aminek épp hatalmas kasszasikerén aggódik a rendező. Program:

A szavak kertje (2013, 46 p) – The Garden of Words
2016. október 5. 18:00
Budapesti Olasz Kultúrintézet (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8)

A középiskolás Takao iskola helyett épp egy tokiói kertben sétálgat, amikor találkozik egy titokzatos hölggyel. Attól a naptól fogva rendszeresen találkozgatnak, és kettejük párbeszédéből lassan kirajzolódik, hogy a köztük lévő korkülönbség ellenére mindketten sokat tanulhatnak egymástól. A filmet japánul, angol felirattal és választható magyar hangalámondással vetítik. A vetítés ingyenes, de az alábbi linken regisztrálni kell.

Másodpercenként 5 centiméter (2007, 63 p) – 5 Centimeters Per Second
2016. október 8. 17:30
MondoCon, Hungexpo (1101 Budapest, Albertirsai út 10.)

Takaki hatalmas hóesésben kel útra, hogy sok év után újra találkozhasson általános iskolai szerelmével, Akarival. A vonatút azonban váratlanul hosszúra nyúlik, és közben Takaki visszaemlékezéseiből megismerhetjük a két fiatal történetét. A film három epizódból áll, melyek más-más nézőpontból mutatják be az egyedülálló páros közös útját.
A vetítést az Őszi MondoCon 2016 esemény látogatói tekinthetik meg.

Felhők fölött, álmaink földjén (2004, 91 p) – The Place Promised in Our Early Days
2016. október 9. 16:00
MondoCon, Hungexpo (1101 Budapest, Albertirsai út 10.)

A film egy alternatív idősíkon játszódik, ahol a második világháború után két részre szakadt Japán, és három jó barát történetét követhetjük végig ebben a kettészakadt országban. A főszereplőket gyerekkoruk óta foglalkoztatja egy égig érő, misztikus torony rejtélye, és elhatározzák, hogy egyszer saját repülőgépükön fogják megközelíteni és felfedni a torony titkát. Tervüket azonban számos akadály nehezíti.
A vetítést az Őszi MondoCon 2016 esemény látogatói tekinthetik meg.

Másodpercenként 5 centiméter (2007, 63 p)
Felhők fölött, álmaink földjén (2004, 91 p)
2016. október 25. 19:00
Toldi mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Shinkai Makoto két remekművét egyszerre is láthatják a Toldi moziban. A belépődíj 500 Ft, melyért mindkét filmet megtekinthetik. A filmeket japán nyelven, angol felirattal és választható magyar hangalámondással vetítjük. Jegyek kaphatóak a Toldi mozi pénztárában, illetve online a mozi honlapján. — ezt mondjuk nem értem, hogy lehet egy időben egyszerre megnézni a kettőt… :)

Kategória: ANIME, JAPÁN, MŰSOR | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.