Vidéki kanál Niigatából

shovelDig in! – mondaná az angol arra, hogy ess neki a kajának (áss bele), ami még feljebb emelné az új kiskanalam poén-szintjét. A Niigata Prefekturából való, Tsubame telephelyű Takeda cég gyártja őket. 3 féle méretben létezik a fényes vagy matt kanál és villa (11, 14 és 17 centisek), plusz csinálnak villáskulcs dizájnút meg kard alakú kést is, utóbbit a tradícionális zselédesszert, a yōkan darabolására. Egyből megtetszett, és szerencsére amazonon is rátaláltam, onnan lett (vasvillával együtt $8). Rozsdamentes acél.

countryA lapát/ásó alakú kanál és villa a The country story márkanév alatt fut, a fenti a legkisebb méretű (115 mm). A kapcsolódó, bizarr, “vidéki sztori” pedig a csomagolás hátoldalán olvasható, gyenge angolsággal. A lényege az, hogy a mezőn dolgozó gazda ásójába belecsapott a villám, és összement. :) Hogy mi történt az emberrel, azt nem tudni… A termék szerepelt a Fuji TV “Hungry” című dráma sorozatában is (2012, főszerepben Osamu Mukai).

colorwareAz egész egyébként azzal indult, hogy kaptam egy készlet japán kistányért mini tálkákkal a névnapomra. Már régóta szerettem volna egy Noritakét, mert itt sok helyen láttam (Európában csak német webshop van meg belga) és szépek. A nagoyai vállalat 112 éves történelmének már a korai szakaszában is jelentős nyugati exportjuk volt. A fentiek a Colorwave sorozat csoki színű verizójába tartozó, virágmintás kiegészítők. Kanál úgy lett belőle :), hogy a tálka rendkívül pici (10cm), ellenben – mivel az amerikaiak vödörből isszák a kávét – errefelé nem nagyon ismert a kávéskanál fogalma (és a teás is inkább levesbe való). Viszont Japánban, a pici és aranyos dolgok országában, bőven van választék…

Kategória: JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. Edina Perneczki Edina Perneczki szerint:

    Jók ezek a kerti szerszámok.

  2. asiafan szerint:

    Bonszájkertbe annak is elmegy :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.