Wolf Children

wolfc1

Ōkami Kodomo no Ame to Yuki (2012), japán anime. Rendezte: Mamoru Hosoda (The Girl Who Leapt Through Time, Summer Wars, The Boy and the Beast). Japánban a legjobb animációs film díját nyerte meg a film, valamint Stigesben is, és még számtalan egyéb díjat nyert világszerte. Az idő fölött járó lány rendezőjének filmjeit nagy várakozás és figyelem kíséri, így nem is értem, miért maradt ki nálam a Farkasgyermek, ami szerintem inkább Farkasgyermekek, de itthon az előbbi címmel vetítették.

wolfc3

A főiskolás Hana beleszeret egy fiúba, akiről kiderül, hogy vérfarkas, és szerelmükből két gyermek születik (Ame és Yuki, eső és hó), majd a farkasember apa egy sajnálatos balesetben életét veszti, és Hanának egyedül kell felnevelnie a gyerekeket, akik még maguk sem tudják, farkas- vagy emberalakban jobb-e, de a családi titok sok nehézség okozója. Úgyhogy inkább elköltöznek vidékre.

wolfc2

Bár kedves film, a falusi élet, a földművelés és a barátságok, a természet és főleg a gyereknevelés témájában, engem annyira nem fogott meg, sőt, eléggé untam. Kedves, de itt-ott azért értelmetlen film (a farkasgyermekek sincsenek túlmagyarázva), és nem hordoz semmi megrendítő üzenetet sem. Szépek a rajzok, főleg a táj. Előzetes.

Kategória: ANIME, FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük