The Mermaid

mermaid

Mei ren yu (A sellő, 2016, Kína), romantikus, vicces scifi fantasy dráma, Stephen Chowtól (Shaolin Soccer, Kung Fu Hustle, CJ7). Az idei kínai újév nagy sikerű filmje minden korábbi statisztikát megdöntve az eddigi legnagyobb bevételű filmmé vált Kínában. Főszereplők: Deng Chao, Lin Yun, Zhang Yuqi. A filmet részben Andersen A kis hableány c. meséje inspirálta, állítólag.

mermaid1 mermaid2

Adott egy gazdag, arrogáns playboy és egy gazdag nő, aki rá hajt, meg egy ingatlanügy egy szigeten, ahonnan egy ultrahangos készülékkel elüldözték a delfineket, hogy megszűnjön a természetvédelmi státusza. Ezzel viszont sajnos a helyi sellőpopulációt és a polipfiúkat is bántják… A gazdag pasi egyik buliján azonban megjelenik a sellőnek öltözött táncoslányok közt egy furcsán bicegő, csúnyácska csaj is (nyugi, nem a jobboldali kép, hanem balra), aki mindenáron oda akarja neki adni a telefonszámát, hogy hívja fel, mert oda van érte. Kidobják, de aztán a másik nőt féltékennyé teendő mégis összejön a találka, és lassan egész megkedvelik egymást, pedig ellenségek.

mermaid3 mermaid4

Bugyuta, idétlen történet, a hasonló filmek gyenge humorával, de mégis tudtam rajta nevetni, talán az abszurditása folytán. Emellé afféle természetvédő mondandót is becsempésztek, amelynek a lényege, hogy nem kell a sok pénz, mert hiába, ha nincs jó levegő meg tiszta víz, akkor azon nem segít a vagyon sem. Az üzenet mondjuk nem árt, a pénzt egyre inkább űző, a környezetet pedig romboló országban, bár inkább a film könnyedebb, romantikus és vígjátéki oldala lehetett a siker titka. Mégis voltak benne komolyabb és izgalmas részek is. Persze, a tudományos marhaságokon – kezdve a sellőkkel – szemrebbenés nélkül át kell lépnünk, ha élvezni akarjuk, de szórakozásnak remek volt. Előzetes:

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük