Nindzsás gumicukor

meshi1 meshi2

Extra finom cukorkára leltem véletlenül. A UHA Mikakuto cég, melyet 1949-ben alapítottak, többféle cukorkát és pl. gumivitaminokat is gyárt, és van egy sorozat Ninjameshi (忍者めし) nevű termékük, amelyet napjaink irodai nindzsáinak ajánlanak.

Ebből a szőlőset kóstoltam, amelyet Yamanashi Prefektúrában készült szőlőléből készítenek, cukros, és atom szőlőízű (meg zselatint tartalmaz). Visszazárható a zacskó, de az enyémet kinyitván már letéptem az öltönyös nindzsa fél fejét, így csak a cukrokat fotóztam le. Ahogy leolvad a külseje, belül már narancssárga gumicukorszerű. Nincs túl sok a csomagban, de nem is drága. Igazi, ütős kékszőlő íze van, úgyhogy kíváncsi leszek a többire is, létezik sós szilvás (megkóstoltam, borzalom!!) és nőinindzsás-barackos változata, valamint Monster Hunter-es mézes is. (Mondjuk, gumipasztilla témában azért a pálmát szerintem a svájciak zsályása viszi, és az legalább cukormentes is.)

Japánban lehet, hogy nem olyan népszerűek a cukormentes termékek, rám pl. elég furán néztek Naritán, amikor cukormentes rágót kerestem (nem volt), pedig azért legalább rágóban az kéne legyen az alap…

Kategória: Gasztro, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.