Prepaid data sim automatából

prepaidJapánban elég sok internetet használok, főleg úttervezésre, térképre és facebookozásra, de a szállodai wifi mellett megrendelt, drága roaming datával valahogy mindig túléltem a dolgot. Idén azonban takarékossági céllal úgy döntöttem, hogy inkább csak egy kis csomagot veszek, és mellé berakok egy helyi, adatforgalomra korlátozott sim-kártyát az ipadembe (azért nem a telefonba, hogy azon megmaradjon a beszédlehetőség, pl. mentőt hívni, a saját számommal  – igaz, erre szerencsére sosem volt szükség, meg telefonálgatásra se, ha van net). Mivel későn érkeztem, és amúgy is izgattak az újonnan felszerelt sim-kártya automaták Naritán, így ezt választottam.

A U-Mobile sim előnye, hogy nem kell aktiválni (útlevelet szkennelni, beírogatni dolgokat), szerintem kedvező árú is, és csak beteszem, és hasít a net, napi 200 MB-ig. A bolti árnál kicsit drágább volt az automatából, mert itt már benne van az áfa is, a 7-napos 2000-be, a 15-napos 3500 yenbe kerül. Háromféle – normál, micro és nano sim méret van, csere nincs, úgyhogy tudjuk, nekünk mi való. Én Naritán, az 1-es terminálon vettem meg (2-3-on is van), nem volt könnyű megtalálni, de az olvasónak már az lesz az imént belinkelt térkép alapján. A gép csak készpénzt fogad el, 1000-es papírt és fémet! Körülöttem több külföldi is nézegette a lehetőségeket, szerencsére egyiküknél volt tű is, mert azt elfelejtettem, hogy kell a sim kinyitásához (Apple termékeknél legalábbis, gemkapocs is jó), de aztán megmutattam nekik, hogy kell venni, és hogy egyből működik, s örültünk. A simkártya csomagban egyébként a kártyán és a beállítási útmutatón kívül egy csomag arc izzadságot felitató lap is volt (“blotting paper”), meg egy kupon link, amivel a kártyához járó kedvezményeket kaphatunk boltokban.

Más szolgáltatók is árulnak hasonló terméket, szerintem drágábban, és pl. a képen látható, szomszéd automatából is vehetünk NTT-s data simet, de utóbbit útlevéllel aktiválni is kell, úgy emlékszem, drága is, bár legalább elfogad bankkártyát a gép, cserébe viszont csak munkaidőben üzemel (a U-Mobile nonstop). Az automaták környékén levő pultoknál található sok más mobilcég is, akik hasonló sim-kártyákat árulnak vagy japán telefon ill. zsebwifi eszköz is bérelhető náluk.

[update 2018/2] Ez alapján már 2500/4000 yen az ár, és 220MB jár naponta, amit elérve 200kbitre lassul a U-Mobile, de még így is jó deal. Plusz lett egy hanghívást is adó, prepaid szolgáltató, a Mobal, amit előre lehet megrendelni postán. A Naritán találhatókról íme egy tavalyi, videós útmutató.

Kategória: JAPÁN, Utazás | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. Daniel Gyori Daniel Gyori szerint:

    Nem kell semmilyen ID az aktiváláshoz? A legtöbb európai országban, köztük Magyarországon is, legalább 10 éve (kb 9/11 óta) egyáltalán nem lehet semmilyen SIM kártyát ID nélkül venni. Mármint megveheted de az aktiváláshoz akkor is kell egy személyi, útlevél etc.

  2. Tamás Wágner Tamás Wágner szerint:

    ott van, olvasd el még egyszer :-) ez a SIM csak adatforgalomra használható.

  3. asiafan szerint:

    Igen, a telefonáláshoz valót már japán lakcímmel és iratokkal lehet csak megvenni, vagy bérelni lehet egyet telefonnal vagy anélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük