100 Yen Love

100yen-poster

Valentin-nap alkalmából íme egy furcsa, de érdekes szerelmes film: Hyaku yen no Koi (100-yenes szerelem), 2014-es, japán dráma. Rendező: Masaharu Take. Ez a film volt japán nevezettje az idei Oscar idegennyelvű filmek kategóriájába, de nem jutott be. Ettől függetlenül számos külföldi fesztiválon is bemutatták már, és több díjat nyert. Főszereplők: Sakura Ando (Love Exposure, Ai to Makoto), Hirofumi Arai (Blue Spring, Hara-kiri).

100yen1 100yen2

Ichiko egy igazi lúzer, se munkája, se kapcsolatai, 32 évesen a szüleivel él, és csak zabál meg nyafog. Elvált nővére – akinek legalább már van egy fia – hazaköltözik, és cseszegetni kezdi, mígnem az egyik nagy összeveszés végén Ichiko fogja magát, és elköltözik. Na, de mihez kezdjen, ha eddig semmit sem csinált? Csak éjszakai műszakban tud elhelyezkedni egy 100-yenes boltban (ami a „minden 100 Ft” boltok megfelelője). Persze, ezt is csak ímmel-ámmal csinálja. Útközben viszont meg-megáll egy edzőterem előtt, hogy egy ott gyakorló, középkorú, profi bokszos férfit bámuljon, aki iránt egyre jobban vonzódik. Aztán a férfi, aki a versenyzésből épp visszavonulni készül, bemegy a boltba…

100yen3 100yen4

Különös, furcsa történet, nem feltétlenül szimpatikus szereplőkkel, de a furcsaságból keletkezik a legtöbb humoros része. Mindenesetre elég sötét hangulatú, tele van így vagy úgy elszúrt emberekkel, szomorú sorsokkal. A főhős (akit Ando remekül alakít) viszont lassan kezd átalakulni, a szerelem és főleg az új sporttevékenység révén – mivel bokszolni kezd ő is. Trailer.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük