Filmes megaposzt

Pár sorban elintézem a régóta gyűlő, jelentéktelen lemaradásokat, hogy aztán foglalkozhassak az egy évre is elegendő útibeszámolóval meg az érdekesebb dolgokkal.

Lupin III trailer

Lupin III (2014) – élőszereplős filmverzió, Ryuhei Kitamura rendezte, a főszerepben Shun Oguri. Trailer, korábbi hírünk itt. Már elfelejtettem, de valószínűleg elég unalmas volt, és inkább a Hayao Miyazaki rendezte, 1979-es anime verziót (The Castle of Cagliostro) ajánlom. Állítólag készül a folytatás, mármint az élőszereplőshöz.

hanazakari-no-kimitachi-e

Hanazakari no Kimitachi e: Ikemen Paradise – a Fuji TV drámája a Hana-Kimi mangából, jóképűnek vélt, fiatal fiúk iskolájában egy csaj szerelemből fiúnak tetteti magát. Elég idióta sorozat volt, mérsékelten szórakoztató, bár nyilván a valóságban azonnal lebukott volna a csaj, fogalmam sincs, miért néztem végig.

Neko zamurai 2 dorama – vicces, ha tetszettek a filmek is, és még több macskára vágyunk, már két széria sorozat is készült a témából.

attackont

Attack on Titan live action 1-2. A kitűnő, emberevő titános anime élőszereplős változatának mindkét részét megnéztem. Az első talán érdekesebb volt, de a második meg azért jó, mert tovább boncolgatja a történet hátterét, a titánok mibenlétét, és az anime sorozatból kimaradt, többlet információkkal szolgál, vagy lehet, hogy egy egészen más értelmezése annak. Látványilag is rendben volt, de azért a rajzfilm szerintem ütősebb. Shinji Higuchi rendezte, főszereplők: Haruma Miura, Hiroki Hasegawa, Kiko Mizuhara, Kanata Hongō. 2015-ben jelent meg mindkét rész. Zene: Shiro Sagisu. A 2. széria animesorozat elvileg idén kerül bemutatásra.

ansatsu

Assassinatin Classroom – a legbugyutább film, se füle, se farka, és nem is vicces. A repülőn volt hozzá szerencsém, amikor általában a fáradtságtól csak csökkentett üzemmódban működik az agyam, de azért még így is elég gagyi volt. Természetesen mangából készült, tavaly. Idén pedig jön a második része, mivel eléggé félbe is hagyták, sehová sem jutott a történet, amelyben egy nagy, sárga, gömbfejű, oktopusz-szerű űrlény, miután elpusztította a Holdat, középiskolai tanár lesz. A Földet is készül elpusztítani, ám adott egy esélyt az emberiségnek: a diákjai meg kell, hogy öljék – erre pedig még ki is képzi őket. Íme az előzetes. Mondjuk, most már kíváncsi leszek a folytatásra is.

A bejegyzés kategóriája: FILM, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük