Következő Ghibli

redturtle

Bár Hayao Miyazaki állítólag visszavonult, azért a Ghibli Stúdió továbbra is készít kitűnő, anime filmeket, mint pl. a nemrég Oscar-díjra is nevezett The Tale of Princess Kaguya volt, vagy a When Marnie Was There. A következő, jövő szeptemberre várható film pedig a The Red Turtle, vagyis A piros teknős címet viseli. A hír legérdekesebb része pedig, hogy európai rendezője lesz, a dán Michael Dudok de Wit.

A forgatókönyvet pedig egy francia, Pascale Ferran, írja. Ennek ellenére, vagy ettől függetlenül, az animációt a neves, japán stúdió fogja készíteni, és a Princess Kaguyát rendező Isao Takahata lesz az „artistic producer”. Tény, hogy a Ghibli Stúdió utóbbi filmjeinek egy nagy része nyugati mesékből, regényekből készült, de azért nem értem, miért kell már rendezőt is importálniuk…

Ghibliből most csak ennyi várható, de vannak még hasonló, látványos animék a horizonton. Bár nem a stúdió égisze alatt, de jövőre érkezik Totoró karakter-dizájnerének, Yoshiharu Satonak a saját rendezésű, új filmje, Sindbad: The Magic Lamp and the Moving Island címmel (trailer).

Szintés érdemes figyelemmel kísérni Makoto Shinkai munkásságát is, akinek Kimi no na ha, vagyis A neved című, új filmja jövő augusztusra várható. Íme a teaser:

Kategória: ANIME, JAPÁN, NEWS | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük