Bhutáni filmklub női rendezőkkel

2015. december 4-én 19 órakor ismét bhutáni filmklub. A filmek után Valcsicsák Zoltán a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság elnöke, az egyik filmben szereplő Loden Alapítvány önkéntese válaszol a közönség kérdéseire, illetve nemrég megjelent „Álmomban Bhutánban ébredtem” c. könyvét dedikálja, amelyet a helyszínen kedvezményesen lehet megvásárolni. A két vetített film:

ahimandala

“The Heart in the Mandala” (A szív mandalája) / 39 perc / 2013
Rendező: Dechen W. Roder

A fiatal bhutáni rendezőnő filmje egy modern bhutáni szerelmi történet, amelynek három szereplőjét tragikusan beárnyékolja egy múltbeli korrupciós eset. A buddhista mandala motívumát követve, a film a szeretet, a sors, döntéseink és tetteink karmikus összefüggéseit vizsgálja egy olyan világban, ahol minden mindennel összefügg. Trailer.

madeinb

“Made in Bhutan”dokumentumfilm / 35 perc / 2012
Rendező: Hirondelle Chatelard

A Loden Alapítvány Bhután első bejegyzett nonprofit szervezete 2008-ban indította el Kisvállalkozói Programját. Azóta több, mint 70 helyi kisvállalkozót támogattak, több száz munkahelyet teremtettek szerte az országban. Az alapítvány támogatásával létrejött “Made in Bhutan” c. dokumentumfilm bemutatja, hogy napjainkban hogyan alakul ki szinte a semmiből a bhutáni vállalkozói szféra és a kezdő vállalkozók miként próbálnak egyensúlyozni a tradicionális értékek, a szocális és természeti megfontolások és az üzleti célok között. Trailer.

Mindkét rövidfilm dzongkha nyelven, angol felirattal kerül vetítésre. Helyszín: DocuArt mozi és kávézó – Budapest IX. Ráday u. 18. (bejárat az Erkel utca 15. felől). Belépő: 500 Ft.

Kategória: Bhután, MŰSOR | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük