Koreai Filmfesztivál

koreaif

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a szakma és a közönség köreiben is rendkívül nagy sikernek örvendő Koreai filmfesztivál! A 2015-ös év egészen új koncepciót hozott magával a vetítések tekintetében, mivel 6 helyszín, köztük 3 vidéki város (Debrecen, Pécs, Szeged) és összesen 20 film kerül bemutatásra eredeti nyelven, magyar felirattal. A november 10 és 14. között megrendezésre kerülő programon a magyar néző számára különleges hangulati világot sugárzó, érzelemgazdag és szuggesztív koreai filmgyártás népszerű alkotásai lesznek láthatóak.

Idén a fesztivál alatt bemutatott filmek között szerpel kosztümös kalandfilm, akció, dráma, thriller, romantikus és családi vígjáték, gengszterfilm sőt még animációs film is, hogy minden korosztály találjon kedvére valót. A filmek kínálata melett a helyszínek száma is növekedett, így Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Sugár Moziban kedvezményes áron, a Koreai Kulturális Központban pedig ingyenesen tekinthetők meg a filmek. Debrecenben a Művelődési Központ, Pécsen pedig az Egyetem Általános Orvosi Kara biztosít mozitermet az ingyenes vetítéseknek. Szegeden az Belvárosi Moziban kerülnek vászonra a koreai alkotások, melyeket kedvezményes belépőjeggyel tekinthetnek meg az érdeklődők. Bővebben itt.

A bemutatásra kerülő filmek némelyikéről már írtunk itt: Pirates, War of Arrows, New World, The Thieves, Secretly, Greatly, Oseam.

Kategória: KOREA, MŰSOR | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük