KBG84

AFP PHOTO / Toru YAMANAKA

Aki nem tudná – bár Japánon kívül is elég híresek -, az AKB48 egy fiatal, csinos lányokból álló, nagy létszámú, ú.n. idolzenekar, folyamatosan frissülő tagsággal. Létszámukkal a Rekordok Könyvébe is bekerültek, de a bevételük sem csekély, ők az országban a legtöbbet (évi száz-sok millió dollárt) kereső formáció. Ennek amolyan paródiájaként született Okinawa Prefektúra egy távolabbi, már-már Tajvan partjainál található szigetén, Kohamán a helyiekből álló KBG84 csoport, amelynek nevében a 84 az átlagéletkorukat jelzi. A betűk pedig: “Kohama-jima Baachan Gassho” (小浜島ばあちゃん合唱団), azaz Kohama-szigeti Nagyi Kórus.

Legfiatalabb tagjuk épp a bekerüléshez szükséges, minimum életkor határán van, 80 éves, míg a legidősebb 97. Helyi, tradícionális ruhában énekelik az alábbi, felpopposított, okinavai dalt (Come on and Dance 小浜島), amelynek klipje futótűzként járta be a netet. A siker hatására pedig szinte tényleg idolzenekarrá lettek, eljutottak sokuk által addig nem látott városokba (pl. Tokió, Oszaka), ahol teltházas koncerteket adtak, és már lemezszerződést is kötöttek velük. Íme a klip:

Reméljük, még sokáig élvezhetik a rivaldafényt. Erre azért van esély, mert a várható élettartam Japánban a legmagasabb, és azon belül is sokáig Okinava volt az élen, ahol a legnagyobb arányban találhatók 100 éven felüliek. A változó körülmények és a régi étrend háttérbe szorulásával azonban a fiatalabb generációk már gyakran súlyfelesleggel küzdenek, így kérdés, meddig lesz még könnyű utánpótlást találni a helyi csapatba. Legalábbis a kis, 600 fős szigeten.. A szépkorúak száma országosan azonban továbbra is növekedni fog, Japánban ma 51 ezer 100 évesnél idősebb ember él, és számuk 2050-re meghaladhatja a negyedmilliót is, sőt, egyes források szerint akár egymillióra is nőhet.

A bejegyzés kategóriája: JAPÁN, ZENE
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. 杏桃來春 szerint:

    Aranyosak, de kár hogy japánul és nem jaejamaiul énekelnek.

  2. asiafan szerint:

    Úgy nehezebb lenne berobbanni a showbizniszbe..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.