The Tibetan Dog

Tibet-Inu

A tibeti kutya (藏獒多吉; japánul チベット犬物語) 2011-es kínai-japán animációs film, amelyet a neves japán animestúdióval, a Madhousezal közösen készítettek (tőlük való pl. a Ninja Scroll, Tokyo Godfathers, Paprika, The Girl Who Leapt Through Time is). A rendező Masayuki Kojima (Monster, Piano Forest). A film a francia Annecy Film Festivalon debütált, ahol a legjobb filmnek jelölték.

A film hőse egy fiatal, tibeti fiú, aki anyja halála után a városból a pusztába költözik apjához, aki orvosként szolgálja a környékbeli nomádokat, állatokat tart, és jurtában él. Tenzingnek a nagy változás mellett még banditákkal és egyéb veszedelemmel is szembe kell néznie, de társra talál egy aranysárga tibeti masztiff kutyában, aki hozzá hasonlóan egyedül érkezett a távolból.

tibet-inu2

Szép tájak és animáció, okés történet, bár nem tudom, mennyire gyerekfilm.. Amin viszont nem tudtam magam túltenni, az, hogy kvázi egy japán animét nézek, ami Tibetben játszódik, tibeti szereplőkkel, és közben mandarinul beszélnek. Ez nagyon furcsa volt, és valahogy attól sem tudtam elszakadni, hogy vajom miféle hátsó, politikai üzeneteket próbálnak közölni, az adaptálódni kénytelen, a betolakodók által megvédett kis nomádgyerek történetével, aki érthetetlen mód összebalhézik a helyiekkel, peidg „mi mind egyformák vagyunk”… Biztos csak én képzelem bele. Amúgy jó. Trailer. Full movie.

Kategória: ANIME, FILM, JAPÁN, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük