Samurai Cat 2

nekozamurai

Neko Samurai 2: A Tropical Adventure (猫侍 南の島へ行く Neko zamurai – Minami no shima e yuku), japán vígjáték. Rendező: Takeshi Watanabe (az első részt Yoshitaka Yamaguchi rendezte, Watanabe pedig a két Nekozamurai tévésorozatot). Főszereplő: Kazuki Kitamura, aki a rendezővel közösen írta a sztorit. Magyar fordításban „A macska szamuráj déli szigetre megy” lenne, ill. macskás szamuráj, angolul viszont szamuráj-macska lett, szerintem azért, hogy ne macskává változott harcost képzeljenek el az emberek..

neko2c neko2d

Azt tudtam, hogy már két széria sorozat van a macskás szamurájból (a 2013 őszivel indult az egész, és idén tavasszal vetítették a második szezont, szintén 12 félórás epizódból állt), de hogy a filmnek is készült közben folytatása, arról nem sok hírt volt. Így aztán gyorsan meg is vettem a jegyem a ny-i Japan Cuts fesztiválos vetítésre, ami hamar elfogyott, és teltházas lett. Ráadásul világpremier, ugyanis a japánok csak szeptembertől láthatják a filmet. A tavalyinál (100 perc) most rövidebb, szűk másfél óra (85 perc) a játékidő. A zenét ismét Kōji Endō írta, aki a Takashi Miike filmek amolyan házi zeneszerzője a 90-es évek óta.

neko2a neko2b

Ami a történetet illeti: hősünk, a hírhedt bérgyilkos, immár kedvenc cicájával hazatér a családjához, és egy nap a nála is rettentőbb anyósa munkát talál neki Shikoku szigetén, ahova hajóval kéne eljutnia. Helyette viszont egy trópusi szigetre veti a háborgó tenger. Egy butácska, könnyed vígjáték következő évi folytatásától nem sokat vártam, de kellemesen csalódtam, ugyanis jóval felülmúlja az eredetit, sokkal több vicces és aranyos jelenet van benne (persze, a sztorit nem szabad komolyan venni). Kitamura remek játéka is sokban hozzájárul a szórakozáshoz, és persze, a cica, Tamanodzsó szerepe is jelentős. A maga módján az elejétől a végéig humoros a film, érdemes megnézni.

A bejegyzés kategóriája: FILM, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. Nagy István Nagy István szerint:

    De jó! Épp mostanában nézem az első évadot. (=^.^=)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük