Doctor Stranger

drposter drstranger

Doctor Stranger (닥터 이방인; Dakteo Yibangin) 2014-es, dél-koreai tévésorozat. Főszereplők: Lee Jong-suk, Park Hae-jin, Jin Se-yeon, Kang So-ra. Egy évadja és 20 db. egyórás epizódja volt. Rendezők: Jin Hyuk és Hong Jong-chan.

A történet még a főhős apjának hányattatásaival indul, akit egy orvosi műhibaper eltussolása érdekében Észak-Koreába küldenek, hogy ott is ragadjon. Itt nő föl már fia, Park Hoon, akiből kiváló szívsebész válik (pontosabban szív- és mellkas). Beleszeret egy nőbe is (Jae-hee), majd miután apját megölik, megpróbálnak együtt elmenekülni az északiaktól, méghozzá Budapesten át. Ez elég rosszul sikerül, és Park szerelme a Dunában végzi, ám ő évek multán is keresi még, immán Dél-Koreában, ahol egy neves kórházban dolgozik. Közben műtétek is vannak, bonyolódnak a múltba vezető, politikai szálak, és feltűnik egy jóképű rivális.

stranger1 stranger2

Igazából engem a Budapesten forgatott részek tettek csak kíváncsivá, így kapásból a vonatkozó, második epizódot néztem meg, és ezzel már majdnem le volt tudva az egész, de azért csak foglalkoztatott a szereplők sorsa, úgyhogy adtam neki még egy esélyt, ami a fináléig tartott. Nem mondanám, hogy kiemelkedő széria, de azért időtöltésnek remek volt, mindenféle eltérő elemekkel, akció, románc, rejtélyes múlt, hétköznapi orvosi dráma stb.

stranger3 stranger4

A sorozat nagy siker volt Kínában is, ahol online mutatták be, és már 400 millió streamelés megért, egy 120 perces filmváltozatot is készülnek szerkeszteni belőle, eltérő befejezéssel. A szériát tavaly Japánban is bemutatták. Készültek hozzá magyar feliratok is. Íme még a teaser és a nálunk forgatott Episode 2.

A bejegyzés kategóriája: FILM, KOREA
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. Dora Remenyi Dora Remenyi szerint:

    jó ez ;) a Budapesten forgatott jelenetek különös bájt adnak a sorozatnak

  2. Viv szerint:

    Már kinéztem, de nem szántam rá magam. Így, hogy olvasom nálad, Budapesten is játszódik, ez lesz a következő sorozat, amit megnézek. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük