Cannes-i nyertesek

kurosawacannes

Íme az idei Cannes-i Filmfesztivál ázsiai nyerteseinek egyike, Kiyoshi Kurosawa, aki a legjobb rendezőnek járó díjat nyerte az Un Certain Regard kategóriában Journey to the Shore (Kishibe no tabi) című filmjével. Oldalán a két főszereplő áll, Tadanobu Asano és Eri Fukatsu. A túlvilági film egy gyászoló özvegyét kísértő férfi története. Az idei fesztiválon még jó pár japán film szerepelt, pl. a Takashi Miike rendezte Yakuza Apocalypse.

Színtén az élmezőnyben végzett, a versenyfilmek közt a legjobb rendezői díjjal Hou Hsiao-Hsien. A tajvani rendező ackiófilmje, Nie Yinniang (The Assassin) egy 9. századi, kínai bérgyilkosnőről szól, aki a korrupció ellen küzd, de végül saját múltjával is szembe kell néznie. A főszerepben Shu Qi.

Az Un Certain Regard szekció „Promizing Future Prize Ex-aequo” díját pedig egy indiai és egy iráni film nyerte: Masaan (r: Neeraj Ghaywan) és Nahid (r: Ida Panahandeh). Bár nem ázsiai, feltétlen említést érdemel a magyar siker is, a versenyfilmek Grand Prix nagydíját Nemes László filmje, a Saul fia kapta.

A bejegyzés kategóriája: JAPÁN, KÍNAI, NEWS
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük