Samurai Cat

samuraicat

Neko zamurai (2014), japán komédia, rendezte Yoshitaka Yamaguchi, aki Takashi Miike aszisztense volt korábban. Az Edo-korban játszódó, kosztümös filmet 2013-ban már megelőzte egy 12 részes minisorozat is a témában, amelynek idén jön a második szezonja. Írók: Yuji Nagamori, Yoshitaka Yamaguchi. Főszereplők: Kazuki Kitamura, Misako Renbutsu, Yasufumi Terawaki, Kanji Tsuda, Shigeyuki Totsugi. Meg a cica.

neko1 neko2

Madarame róninként tengődik, családját hátrahagyva. Ernyőkészítésből él, de azt a kevés pénzét is rendszeresen eljátssza, így kapóra jön, hogy egy nap, a kard hírhedt mestereként felbérli az egyik helyi banda. A várost két, viszálykodó csoport uralja, a feladat pedig nem más, mint az ellenség kedvenc macskájának kinyírása, három aranyért. Hősünknek kell a pénz, és könnyűnek ígérkezik a feladat, ám meglepve tapasztalja, hogy a szeretett macskának saját testőrei vannak, majd rajtuk is átjutva végül maga a cica fegyverzi le. Újdonsült macskabarátként így végül mindkét bandával szembe találja magát.

neko3 neko4

Vicces film, kedves történet, a szamuráj drámák szokásos elemeivel: verekedés, kardozás, bosszúállás. Csak a cica teszi szokatlanná a helyzetet, nemcsak a néző, hanem hősünk számára is. A sok karakter érdekes személyisége, története is izgalmassá teszi a sztorit, látszik, hogy a film 100 percén túl is van miről szólnia. Bár a szereplők is jók, szerintem a legbámulatosabb színészi játékot a macska, Tamanodzsó adta. Szamuráj- és macskakedvelők, de kutyások is nézzék meg!

Eng sub

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük