Gunshi Kanbee

kanbee1Sikerült a végére érnem az NHK televízió tavalyi „taiga” drámájának is, 50 epizód és 38 óra után, amelyben a feliratokra való várakozás miatt sok hosszú szünet volt. A Gunshi Kanbei (másutt Kanbee), vagyis a háborús stratéga, Kuroda Kanbei életét végigkísérő sorozat közepes sikereket ért el, egy picivel jobbat, mint az előző két év lanyha nézettségű taigája, a Taiga no kiyomori és a Yae no Sakura.

kanbee3Egyelőre egyik sem tudta kenterbe verni az Acu hercegnő sikerét.. Pedig a készítők most stratégához illő módon különleges „fegyverhez” nyúltak, nyíltan elismerték, hogy a koreai drámák sikerét próbálják lekoppintani. Egyfelől a sztori adagolása, érzelmessége révén, másrészt pedig a direkt jóképű főszereplő által. Kanbeit Junichi Okada, a V6 fiúcsapat pop idolja alakította, akit a Tokyo Tower főszerepe óta számtalan filmben is láthattunk.

kanbee2A 16. századi történet a fiatal Kanbeijel indul, aki a maj Hyogo Prefektúra hadúrának szolgálatába kerül, az első 20-30 részben főleg a Himedzsi kastély körül folynak az események, így a sorozatra sok utalást láttam ottjártamkor a szuvenírboltokban. Ahogy viszont a háborús periódus végén egyre zavarosabb a helyzet az országban, ide-oda küldözgetik a családokat, klánokat, az egyes csaták után kapott jutalom-földekre, ezért a végén már inkább Oszaka és Kjúsú szerepel.

kanbee4Kuroda története alatt végigkísérhetjük Oda Nobunaga országegyesítő ügyködését, Toyotomi Hideyoshi hatalomra jutását, majd pedig a Tokugawa sógunátus kezdetét, amikorra végül beáll az évszázados béke, ami stratégánk nagy álma is. Igen kalandos életútja, valamint a számtalan családtag, a több generációnyi történelmi személy mind elegendő alapanyagot nyújtanak az 50 epizódnyi történethez, de valahogy mégsem sikerült nagyot alkotni belőle, szerintem igen hamar unalmassá vált, talán épp az állandó „drámázástól”, ami sokszor időkitöltésnek érződött.

kanbee5A zenét Yugo Kanno írta, a rendezők: Kenji Tanaka, Taku Ohara, Kazuhiro Motoki voltak. További főszereplők: Nakatani Miki, Matsuzaka Tori, Hamada Gaku, Hayami Mokomichi, Eguchi Yosuke, Takenaka Naoto, Kuroki Hitomi, Kei Tanaka, Akira Terao, Masatō Ibu.

A bejegyzés kategóriája: FILM, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük