Attack on Titan

titanp

Shingeki no Kyojin (2013) japán anime sorozatHajime Isayama 15 kötetes mangájából készült, amely 2009 óta jelenik meg. Az első tévésorozatot belőle 2013-ban adták le, és 2016-ra ígérik a második szériát. A tévésorozatból két anime filmet is összevágtak, egy tavaly jelent meg, egy pedig idén nyáron jön. Ezen kívül egy kétrészes, élőszereplős filmverzió is várható még az idén. Nekem a 2013-as, első animesorozathoz volt szerencsém, amelyet a Wit Studio és a Production I.G készített közösen, és a rendezője Tetsurō Araki. A zenét Hiroyuki Sawano írta, akit már a Platina Data filmzenéje kapcsán méltattam korábban. A sorozat 25 epizódból állt, plusz 5-rész OVA.

titan1 titan2

Véletlen akadtam rá a szériára, ismerős volt a címe korábbi hírek kapcsán, és kíváncsiságból belenéztem. Amilyen furcsa, abszurd témája volt, annyira ellenállhatatlannak is bizonyult, 2-3 nap alatt lenyomtam az egészet. Pedig a leírás és mondjuk a trailer alapján nem néztem volna meg egy ilyen filmet, amelyben a bekerített, jövőbeli, de mégis középkori város falán áttörő óriások kettéharapják és megeszik hőseinket, valahogy mégsem tudtam abbahagyni. Meg elefejteni sem könnyű a már-már traumatikus képkockákat. :) Érdekes karakterek, dráma, személyes fejlődés, akció, izgalom és misztikum.

titan3 titan4

Folyamatosan új részletek derülnek ki, de közben egyben marad a történet, és értelmet nyernek korábbi dolgok, és ahogy jobban megismerjük a titánok által rettegésben tartott települések világát, úgy gyűlnek csak egyre az újabb kérdések. Bár szerencsére nem cliffhanger volt a vége, bőven maradt még kifejtenivaló a következő szériára. A film hangulata is vonzó, a régi környezet, a pompás látvány és a modern, röpködős harcosok keveredése a bizarr óriások pusztításaival. Mind a manga, mind az anime verzió nagy sikereket értek el Japánban és a tengerentúlon is, valamint a környező, ázsiai országokban. Trailer:

A bejegyzés kategóriája: ANIME, FILM, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük