Rise of Legend

riseol

Huang feihong zhi yingxiong you meng (2014), hongkongi-kínai akciófilm. Rendezte: Roy Chow. Főszereplők: Sammo Hung, Peng Yuyan, Wang Luodan, Tony Leung Ka-Fai, Angelababy, Jing Boran. Akciórendező: Corey Yuen. Zene: Shigeru Umebayashi. A címben szereplő legenda Wong Fei-hung, akinek fantázia szülte történeteit már rengeteg filmben láthattuk, mint pl. Drunken Master, Once Upon a Time in China, Iron Monkey etc.

A szerepet ezúttal a fiatal, tajvani-kanadai színész, Peng Yuyan kapta, akit korábban a Tai Chi 0 és Tai Chi Hero főgonoszaként bukkant fel Eddig Peng néven (Stephen King filmjét akkor Sammo Hung koreografálta, és szintén játszott benne Ka-Fai és Angelababy, úgyhogy összeszokott csapatról van szó). Ezúttal Sammo Hung a film antagonistája, a koreográfus pedig Corey Yuen (The Red Cliff, Shaolin, The Legend..).

riseol4 riseol2

A sztori megszokott receptet követ, egy bosszúállás miatt a maffiába beépülő srácról szól, ám nem a ma krimik környezetében történik mindez, hanem a múlt század elején, a harcművészek, kurtizánok és ópiumkereskedők világában. A verekedések látványosak, de a történettől nem sokat vártam eleinte, aztán mégis megragadott. Sikerült érdekes, összetett karakterként ábrázolni a főbb szereplőket, és főleg a Sammo alakította maffiafőnököt, és a másik oldal titkos mesterkedése is izgalmas volt. Úgyhogy összességében tetszett a film. Trailer itt.

  riseol3 riseol1

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük