2015-ös filmek – Korea

assassination

Assassination (Amsal)

A Tazza, Woochi és The Thieves rendezője, Choi Dong-Hun ezúttal egy, a 30-as években játszódó történettel tér vissza, amelyben koreai szeparatisták terveznek a japánpártiak elleni bérgyilkosságot, egy orvlövész nővel az élen. Főszereplők: Ha Jung-Woo, Gianna Jun, Lee Jung-Jae.

Big_Tiger

Big Tiger (Daeho)

New World rendezője, Park Hoon-Jung ezen filmjében az Oldboy ikonikus, kalapácsos embere, Choi Min-Sik egy vadászt alakít, aki Joseon utolsó tigrisét üldözi.

Detective K: Secret of the Lost Island

Rendező: Kim Suk-Yoon. A korábbi, izgalmas, kosztümös sztori folytatásában egy gyönyörű nő keveri bajba a nyomozót és barátját, amint épp egy hamisítási ügyön dolgoznak. Fsz: Kim Myung-Min, Lee Yeon-Hee, Oh Dal-Du. Bemutató februárban. Trailer:

Gangnam Blues

A Dirty Carnival rendezőjének (Yu Hasötét, bűnügyi drámája a 70-es években játszódik, a Gangnam kerület fejlesztésének idején. A fókuszban két, gengszterré vált gyerekkori barát áll, akik ugyanabban az árvaházban nőttek fel. Fsz: Lee Min-Ho, Kim Rae-Won, Kim Ji-soo, Jung Jin-young, Kim Seolhyun. A film koreai címét Gangnam 1970-re változtatták (angolul maradt a fenti), bemutató januárban. Előzetes:

Lady (Agasshi)

Park Chan-wook visszatérése a koreai filmiparba, első, angol nyelvű filmje („Stoker”, Nicole Kidmannel 2013-ban) után. Az általa adaptált történet alapja Sarah Waters Fingersmith c. regénye, amely két nő és két férfi történetét meséli el a 30-as évekből. Egy gazdag nő, védelmezője, egy csaló és egy zsebtolvaj: Kim Min-Hee, Cho Jin-Woong, Ha Jung-Woo, Kim Tae-Ri. Most kezdik forgatni.

sassy2

My Sassy Girl 2

A 2001-es, nagysikerű vígjáték folytatását Jo Geun-Sik rendezi, koreai-kínai produkció. Fsz: Cha Tae-Hyun, Victoria, Mina Fujii, Bae Sung-Woo. Az eredeti „sassy girl”, Jin Ji-Hyun már nincs benne, csak a fiút játszó Tae-Hyun, akit ezúttal a kínai énekes-színésznő, Victoria karaktere fog szivatni. A történet szerint már kisiskolásként egymásba szerettek, és felnőttként össze is házasodnak.  A férfi iránt közben japán főnöke is vonzalmat táplál.

The Wailing (Gokseong)

A The Chaser és a Yellow Sea után nagy várakozással tekinthetünk a fiatal rendező, Na Hong-Jin harmadik filmjére, amely természetesen ismét egy thriller. A rejtélyes sztori vidéken játszódik, ahol egy különös pletyka terjeng, és a faluban munkálkodó nyomozót (Kwak Do-wan) még egy sámán (Hwang Jeong-min) is segíti. A gyanús dolgok egy japán turista érkezése után kezdődtek, akit egyes híresztelések szerint lehet, hogy Takeshi Kitano fog alakítani.

Kategória: KOREA, NEWS | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük