2015-ös filmek – Japán

titan

Attack on Titan (Shingeki no Kyojin)

Rendező: Shinji Higuchi. Fsz: Haruma Miura, Hiroki Hasegawa, Kiko Mizuhara, Kanata Hongo, Takahiro Miura. Élőszereplős adaptációja az animénak, amely egy poszt-apokaliptikus világban játszódik. Az emberiség hatalmas falakkal védi magát a “titánok” ellen, akiket CGI helyett régimódi effektekkel keltenek életre.

nobi

Fires on the Plain (Nobi)

Rendező: Shinya Tsukamoto (Tetsuo). Regényadaptáció, egy, a sereg által magára hagyott katona bolyongásairól. A történetet már 1959-ben filmre vitte Kon Ichikawa, úgyhogy ez egy remake. Főszereplők: Shinya Tsukamoto, Yusaku Mori, Yuko Nakamura, Tatsuya Nakamura, Lily Franky. Már bemutatták tavaly ősszel Velencében.

gonin-s

The Gonin Saga

Rendező: Takeshi Ishii. Az általa rendezett, Beat Takeshi főszereplésével klasszikussá vált, 1995-ös Gonin folytatása. Kitano már nem szerepel benne, a karakterek következő generációja jelenik meg a gengszterdrámában, amely 19 évvel később játszódik, mint elődje. Főszereplők: Masahiro Higashide, Masanobu Ando, Ana Tsuchiya, Kenta Kiritani, Tasuku Emoto.

Kishibe_no_Tabi-p

Journey to the Shore (Kishibe no Tabi)

Rendező: Kiyoshi Kurosawa. Főszerepben Tadanobu Asano, egy férfit játszik, aki három évre eltűnt, majd egyszercsak hazatér, és magával viszi a feleségét (Eri Fukatsu) egy újabb utazásra, amely során visszatér a helyekre, ahol járt, és az emberekhez, akik segítették. Kazumi Yumoto regénye alapján.

prophecy

Prophecy (Yokokuhan)

Tetsuya Tsutsui mangája, a Prophecy alapján készült élőszereplős film, Yoshihiro Nakamura rendezésében, akitől pl. a Snow White-ot láthattuk. A sztori egy kiberbűnözőkre specializált nyomozóról és az internet hatásairól szól. Fsz: Toma Ikuta, Erika Toda, Ryohei Suzuki, Gaku HamadaÍzelítő.

ryuzo7

Ryozo and the Seven Henchmen
(Ryuzo to Shichinin no Kobuntachi)

Takeshi Kitano soron következő yakuzafilmje az Outrage után. A hét, visszavonult, idős yakuza egyszercsak hívást kap volt főnöküktől. A főnük, Ryuzo, adathalász csalók áldozatává vált, és az öreg gengszereknek kell rendet csapni a fiatalok világában. Fsz: Tatsuya Fuji, Ken Yoshizawa, Masaomi Kondo és persze, Kitano, aki a filmet rendezi is. Teaser.

sayonara-kabukicho

Kabukicho Love Hotel (Sayonara Kabukicho)

Rendező: Ryuichi Hiroki. A régen pinku filmjeiről, majd művészi drámáiról ismert rendező alkotása egy tokiói love hotelben játszódik. A két főszereplő: Shota Sometani és Atsuko Maeda (aki AKB48 idol). Egy elhidegült párt játszanak, melynek férfitagja egy luxushotelben szeretne dolgozni, a nő pedig celeblétre vágyik.

Shinjuku_Swan-001

Shinjuku Swan (Kabukicho Skauto Sabaibaru)

Úgy tűnik, a tokiói Kabukicho kerület népszerű téma, itt játszódik Sion Sono (Love Exposure, Tokyo Tribe) új filmje is, a Shinjukubeli, vöröslámpás negyedben. A Ken Wakui mangája alapján készült történetben Tatsuhiko pénz és munka nélkül tengődve egy nap találkozik Makoval, aki a szexiparba toboroz lányokat az utcáról. Tatsuhiko csatlakozik, és maga is utcai tehetségkutató lesz. A mangából amúgy már 2007-ben készült egy tévésorozat. Fsz: Gou Ayano, Erika Sawajiri, Takayuki Yamada, Yusuke Iseya, Kisetsu Fujiwara.

Yakuza_Apocalypse

Yakuza Apocalypse: The Great War of the Underworld (Gokudo Daisenso)

Rendező: Takashi Miike. Téma: vámpírok és gengszterek, úgyhogy vér fog folyni. Főszereplők: Hayato Ichihara, Yayan Ruhian (a The Raid indonéz sztárja). Akira annyira csodálja az egyik, legyőzhetetlen gengsztervezért, hogy maga is csatlakozik a yakuzákhoz, akik azonban nem veszik komolyan, és nem is olyan bajtársiasak, hősiesek, mint a filmekben, úgyhogy hamar csalódnia kell. A gengszervezérre (aki vámpír) mindeközben bérgyilkost küldenek.

Kategória: JAPÁN, NEWS | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük