2015-ös filmek – anime

BÚÉK! Búcsút intünk 2014-nek… Ha van kedved, írd meg, melyik film tetszett legjobban tavaly, vagy mit vársz leginkább az idén. Íme néhány a 2015-ös felhozatalból (kategóriánként).

1. Anime (Japán)

Bakemono-no-Ko

The Boy and the Beast (Bakemono no ko), júliusi bemutatóval. A  The Girl Who Leapt Through Time, Summer Wars és a Wolf Children rendezőjétől, aki Mamoru Hosoda. Egy magányos, tokiói fiú és egy képzeletbeli világban élő szörnyeteg története.

 

eva4

Evangelion: 3.0 + 1.0 (Shin Evangelion Gekijōban: ||), AKA Evangelion 4.0 Final. A Rebuild of Evangelion tetralógia utolsó darabja, természetesen Hideaki Anno rendezésében. A címén kívül nem sokat tudni még.

 

hokusai_miss

Miss Hokusai (Sarusuberi), a Colorful rendezőjétől: Keiichi Hara. A film a fametszeteiről híres festőművész, Hokusai lányáról szól, aki sokat segítette apja munkáját, ám saját tehetségéért nem kapott elismerést. A film Hinako Sugiura mangájának adaptációja.

 

marnie

Bár Miyazaki pályafutása elvileg lezárult, a Ghibli Stúdió tovább gyártja a remek animékat. Már tavaly bemutatásra került az Ariettyvel debütáló rendező, Hiromasa Yonebayashi következő filmje, a When Marnie Was There (Omoide no Marnie), amely az Ariettyhez hasonlóan szintén egy brit gyerekköny adaptációja. Főhőse Anna, a nevelőszüleivel élő, magányos lány, aki egy nap megismerkedik és összebarátkozik egy fiatal lánnyal (Marnie), aki azonban csak szellem a közeli, üres házból, ahova azonban új lakók érkeznek.. Trailer. Egyes hírek szerint ez a stúdió utolsó filmje, de egy új tévésorozat készítésébe is belekezdtek.

 

ronia

A Ronia the Robber’s Daughter / Sanzoku no Musume Rōnya a Ghibli Stúdió első tévésorozata, a svéd Astrid Lindgren: Ronia, a rabló lánya c. könyvéből, Goro Miyazaki rendezésében, aki ugyebár Hayao fia, és már bizonyított a Tales from Earthseavel, valamint legutóbbi filmjével, ami a From Up on Poppy Hill volt. A sorozatot 2014 októberében kezdte el vetíteni az NHK televízió, még megy. Előzetes:

Kategória: ANIME, JAPÁN, NEWS | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük