Goutmet Kit Kat bolt

A blog olvasói tudhatják, hogy a több, mint 200 féle, japán Kit Kat variációt szorgalmasan kóstolgatom, ám ezúttal elsétáltam a kínálat mellett. De azért elmentem megnézni, a már említett, esős napon a nemrég nyílt, új üzletet, úgyis a Tokyo Stationre vitt az utam vonatjegyügyben. Itt, a Daimaru nagyáruházban található az elsőként és egyedül csak Japánban létező Kit Kat márkabolt, ill. „Chocolatory„, amelyben a szokásos csokik helyett díszesen csomagolt, exklúzív variációk kapható drágán, kevés, szerintem érdektelen ízben. Ennek már nem dőlök be. :)

kitkatbolt gurmekat

A csokikat egy neves, japán cukrász, Yasumasa Takagi receptje alapján csinálták, de a látványos kirakatban ugyanazt a pár ízt lehetett csak látni, krémsajtos és matcha tea-szójás csokit. A kis csomag 432 yen (4 db.), a 12-darabos 1200-ba került. Egy ugyanilyen üzletet találunk Ikebukuro állomás keleti oldalán is, akit érdekel.

Engem jobban izgatnak a regionális, különleges ízű verziók, amelyeket utazási trófeaként is, szuvenírként is vásárolhatunk. Mint pl. a Shikoku-Chūgoku térség citromos kitkatje, amivel ezúttal Hiroshimában találkoztam. Jelenlegi kedvencem az étcsokis almás ízű, amely Nagano környékéről való, bár először az amazon.com régióban találtam rá, és sokat megvehetünk a Narita reptéren is. :) További befutók a csípőspaprikás és a wasabi. A többnyire ízetlen epresek kevébé érdekelnek, de most egy helyi, másmilyen eprest találtam – amin kívül még vagy féltucat eperízű variáció létezik, ahogy pl. zöldteásból is több van. Így kötelességemnek éreztem, hogy összehasonlítsam az eperízeket.

eperkk

A baloldali a limited edition Kjúsú Amaou eper, a jobboldali pedig az általánosabb, wa ichigo, azaz japán eper ízesítésű. Mint várható volt, a helyi eper jobb, mint a többi, az amaou epresnek már-már eperíze is van… Finomabb. Az Amaou eper egyfajta márkanév, a Fukuoka Prefektúrában, Kyushu északi részén található Hakata város terméke, bár én délebbre vettem. Aki erre jár tavasszal, inkább menjen el egy szedd-magad eperültetvényre, a képek alapján elég finom lehet az Amaou eper, amely egy mozaikszó, az alábbi szavak japán megfelelőinek kezdőbetűiből: piros, kerek, nagy és finom. あまおう(a-ma-o-u) :「赤い」akai,「丸い」marui,「大きい」ookii,「うまい」umai.

A bejegyzés kategóriája: Gasztro, JAPÁN, Utazás
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük