HeavensDust – Re:Burn

reburn

Ma (8/27) jelent meg kedvencem, a HeavensDust új albuma, Re:Burn címmel. A japán, tradícionális zenét kemény rockkal vegyítő zenekar kilencedik lemeze (ha mindent beleszámolunk) ezúttal egy remixalbum. ITuneson, Amazonon, Cdbabyn is elérhető, én $7.92-ért tettem magamévá, szokás szerint autóban ülve, telefonon, mivel ekkor jelzett a naptáram. Sokat nem tudok az előzményekről, csak az utóbbi időkben bukkant fel a lemez híre, teaser és trailer formájában, amelyet aztán az első klip, a Distressed bemutatása követett. Lemezelőzetes:

A remixek készítői, közreműködői nagyrészt – számomra – ismeretlen nevek, de a lemez eléggé bejön, már vagy hatodszorra hallgatom. Az elektronikus hangzások, rapbetétek ellenére megmaradt a keménysége, sőt, még jobban is üt néhol, de könnyen is emészthetőbb. Jól kárpótol a legutóbbi lemezért is – The Ashes Still Warm -, amit máig nem igazán hallgatok, mert szerintem hamisan énekelt rajta Shin. Pedig erről a lemezről való számok vannak a mostanin is, a 8 remix közül hat. A másik kettő pedig a 2005-ös lemezükről van, a Before I Die és Unknown Pain, illetve utóbbinak a második fele, a Life to Dawn a Without a Voiceról.

A dalok stílusa eltérő (és leginkább meghatározhatatlan), de mégis összeforrott lemezt kapunk szűk félórában. Legjobban talán a nyitódal – World Goes Gray, Unknown Pain és a The Break mixje tetszik, ezek a zúzósabb, gitáros darabok. A Drowning electro alapú, japánul rappelős, aztán a Before I Die jön, aminek a dallamos, néhol ipari alap újabb dimenziót ad, és még talán jobb, mint az eredeti. Ami a tradícionális elemeket illeti, a remixelés miatt ezekből kevesebb maradt, de azért szinte minden számban hallunk egy kis shakuhachit, a lírai Emerge from Silenceben pedig többet is. Hallgassunk bele a fenti linkeken – remek album, ajánlom.

Kategória: JAPÁN, ZENE | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük